Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az a vagdalthús?

Mi az a vagdalthús?

Figyelt kérdés
2020. márc. 12. 17:07
 1/9 anonim válasza:
100%
Konzerv.
2020. márc. 12. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Fasírt nem lehet vagdalthús?
2020. márc. 12. 17:09
 3/9 anonim ***** válasza:
21%
De lehet, a birkapörkölt is lehet vagdalthús.
2020. márc. 12. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
És mitől hívnak vagdaltnak egy húst?
2020. márc. 12. 17:35
 5/9 anonim válasza:
34%
Fasírt az darált hús. Nem vagdalt hús. Vagdalt hús az konzervdobozban van. Gondolom maradék húsokból.
2020. márc. 12. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
100%
2020. márc. 12. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Regebbi idokben meg nem volt husdaralo, a villát sem tul regen hasznalja az ember. Regen vagdaltnak hivtak es kessel vagdalva keszitettek azt, amit ma ledaralunk.
2020. márc. 12. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
mindkettő igaz, vagdalthúsnak kifejezetten egy konzerv húskészítményt hívnak, de ha étlapon, főt ételes menün szerepelt vagdalt, az a rúdfasírt másik neve. a főtt tojással töltött változatnak pl. hivatalosan Stefánia-vagdalt a neve
2020. márc. 13. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 mustafa33 ***** válasza:
100%

Volt valaha egy Globusz kozerv, "Különleges vagdalthús" volt a neve, volt sertéshúsból és marhából is. Kitűnő minősége és ize miatt Felvidéken keresett csempész áru volt, ha kivételesen üzletben volt akkor csakis pult alatt lehetett hozzájutni. Ez a 60-70-es években még így volt. Aztán jött az üzleti szellem a magyar húsiparban, azóta hús helyett szójából és egyébb gabonákból, bőrhulladékból, centrifugált egész baromfiból van, csak a neve nem változott. Most már kapható határon túl is mindenhol, igaz csak az veszi aki nem érti az írást rajta. Kutyámnak nem adnám. Szóval ez az egyik vagdalthús.

A másik a fasírt, másképpen fasírozott vagy snyicli. Ez lehez kisütött (rántott) húsgombóc, vagy rúd alakban megsütött vagdalt hús (Stefánia). Erre azt mondják majd, hogy de az darálthús. Ma már igen, de nagyapámnak például még az eredeti módon, vagdalva kellett, nem darálva. Kétnyelű vagdaló (fasírozó) bárdal vágták fel, gyerekkormban a hentes is felvagdalta az üzletben ha megkérték. Az Ínyesmester is azt írja, hogy a darált húst a daráló szétnyomja péppé az nem igazi. És valójában a fasírt azért fasírt mert a fasírozás az vagdalás - faschieren németül.

2020. márc. 13. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!