Mit főztek holnap? Ti mit főztök?
#13
Nem tudom, hogy a hivatalos verzió hogy működik, én egyszer ettem Olaszországban, ahol nem volt módom megkérdezni a receptet, így elkészítettem magamtól.
Erősen gyanítom, hogy ilyesmi lehetett az eredeti recept is, mert tökéletesen ugyanaz az íz.
Veszek fagyasztott spenótot, (lehetőleg a kicsit durvábbra vágottat) kiengedem, a vizes levét leeresztem, felfőzöm és úgy ízesítem (só, bors, fokhagyma) mint a főzeléket. Ha nagyon híg lenne, akkor kis tejjel (vagy tejszínnel) behabarom és ezzel a mártással keverem össze a spagettit, vagy a makarónit. Közben kis kockákra vágott főtt füstölt sonkát valamilyen zsiradékon (én leginkább vajon) megpirítok, éppen csak annyira, hogy kis kérge legyen, de ez alapban nem nyers és a zsiradékkal együtt összekeverem a tésztával. Amikor a spenót és a sonka is a tésztában van,
- vagy betolom a sütőbe, hogy olvadjon rá a sajt,
- vagy ahogy újabban, nem tolom a sütőbe hanem tálalom és a tányérokon lesz megsajtozva.
Én füstölt sajttal szeretem, a férjem igazi parmezánnal.
Hamvazószerda lesz, úgyhogy valami húsmenteset: zöldbab leves, nápolyi pizza.
Tegnap kelbimbó leves és lasagne volt, ma sertés szelet párizsiasan rizzsel.
#13
Egyébként, ha marad spenótfőzeléked és már unod, akkor fagyaszd le, aztán valamikor készíthetsz belőle ilyet.
Akkor egy újabb kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!