Milyen olcsó, de egészséges kaják vannak?
Köszönöm a válaszokat.
#1: Ennyi pénzből kb. 2 darab alma jön ki, az nem valami sok, szerintem nem laknék jól vele.
#2: Jelenleg is dolgozom napi 8 órában. Többi idő meg az iskolába járásra és alvásra kell.
#3: Muszáj leszek.
#4: Támogatással már próbálkoztunk, de mivel az egy főre eső bevétel a családban nem elég alacsony, ezért nem adnak. (Azt nem veszik figyelembe, hogy ennek a bevételnek a 100%-a hitel törlesztésre és ellátási költségekre megy el.) A zabkását meg fogom nézni hogy van-e itt nálunk a boltban.
#5: A bab gyerek korom óta meghajt, valamiért nem bírja a szervezetem. De csak a babot, minden mással nincs bajom (maximum annyi hogy nem ízlik). Nem tudom miért van ez.
#6: Sejtettem hogy ez így van.
#7: Nem tehetem meg. Érettségivel semmi normális helyen nem tudok elhelyezkedni, be akarom fejezni a jelenlegi képzést hogy legyen egy normális szakmám.
#8: 300 Forint egy kiló kenyér. Ennek a felét eszem meg egy nap. Egy zacskó szalámi pedig ha akciós akkor 200 Forint. Ennek is kb. a fele fogy el egy nap. Így nagyjából 250 Forintból kijövök egy napra. Viszont minden hétvégén olyan helyen dolgozom, ahol kapok kaját, így akkor nem kell költenem.
#9: A hüvelyesek jó ötlet. Múltkor már egyszer nézegettem a boltban, 220 Forint volt fél kiló sárgaborsó. Ennek majd utánanézek hogy hogyan tudom úgy elkészíteni hogy jelentősen ne növekedjen meg az ára.
#10: Koliban erre sok lehetőségem nincs :)
Nem kötekedni akarok, de ha dolgozol, akkor hogy lehet az, hogy csak 5-6ezred van egy hónapra?
Esetleg segíted a szüleidet, és emiatt marad nálad kevesebb? Mert ez becsülendő, de sajnos 6000 forintot szerintem lehetetlen egy hónapra beosztani, úgy meg, hogy egészséges legyen, még nehezebb, vagy inkább lehetetlen. Egy adag saláta kb 300 forint, és sajnos önmagában ezzel nem fogsz jóllakni, valamilyen "betét"kell bele, pl mozzarella, hús, kenyérkockák, így pedig még drágábbá válik az egész.
Írod, hogy tudsz szerezni rezsót (egyszemélyes főzőlap), akkor tényleg szerezz és tedd azt, amiket pl. 9-es válaszoló javasolt. Tudom,nem könnyű egy főzőlapon megoldani a főzést (volt benne része egy ismerősömnek 1-2 évig!, Szabolcsból jött Győrbe és az albérlet elvitte a fizetése jó részét,), de mikróban nem tudsz hüvelyeseket megfőzni. Olcsó, de tápláló egészséges ételt ennyi pénzből lehetetlenség kihozni egy hónapra. Főtt kaját pedig muszáj enned.
Ha van mikró és rezsó, azzal már tudsz kombinálni ételeket. Hová jársz suliba? Vannak ezek a kihelyezett ételes fakkok, vagy hogy hívják, onnan is vihetsz, vagy multiknál kiteszik elvitelre a még ehető, csak picit fonnyadtabb zöldségeket.
Írod, hogy nyáron 14 órákat is dolgoztál. Most pár óra sem fér bele? Sajnálom egyébként, mert tényleg nehéz lehet. Valamiért eljutottál idáig, csak nem írod le, hogy mi a baj. A szüleid?
Magy tetelekben gondolgozz:
2 kg rizs
2 kg liszt
1kilo lencse (babot irtad nem ehetsz, bat ez szerintem megszokas kerdese)/ sargaborso
20 db tojas
1 kilo zabkasa
Liter tej
Fagyasztott zoldsegmix
Hetvegen amikor tudsz enni, tankolf fel minel tobb hust, gyumolcsot zoldseget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!