Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a receptje a hangyabolynak?

Mi a receptje a hangyabolynak?

Figyelt kérdés

Ismerösöm csinálta 2 éve ,hangyaboly nevü törtáját.

Sokra nem emlékszem,csakhogy egy tálat piskotacsikokkal rakott ki,közbe valami csokikrémmel tapasztotta öket,a végén kiforditotta a tálbo,és olyan volt a kinézete mint egy hangyaboly(csokireszelékkel leöntve.

Ismerös valakinek?

Ha igen ,tudjŕtok a receptjét?


2008. nov. 20. 13:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hangyaboly torta

Hozzávalók:

# Tésztához:

# 10 db tojás

# 10 evőkanál liszt

# 6 evőkanál cukor

# fél csomag sütőpor

# Cukorsziruphoz:

# 25 dkg cukor

# 0,5 l víz

# 2 csomag vaníliás cukor

# 1 dl rum

# Krémhez:

# 1 csomag csokipuding

# 4 evőkanál liszt

# 1 l tej

# 8 evőkanál cukor

# 10 dkg vaj

# 1 csomag mazsola

# Glazúr:

# 1 tábla étcsokoládé


Elkészítés: A tésztához megadott hozzávalókból felvert piskótatésztát készítünk hagyományos módon, kihűlés után 2 cm-es csíkokra vágjuk. Megfőzzük a cukorszirupot és ízesítjük. Elkészítjük a krémet: a lisztet összekavarjuk a csoki pudinggal, a cukorral, felengedjük a tejjel, és gőz fölött összeforraljuk, hozzáadjuk a vajat és a mazsolát. Kavargatva langyosra hűtjük.

Egy nagyobb tésztaszűrőbe csigaformára beletekerünk egy sor piskóta csíkot, meglocsoljuk cukorsziruppal, rákenünk egy réteg krémet, ismételjük amíg elfogynak a hozzávalók, a fedőréteg sima piskóta legyen. Pár óra eltelte után a lefolyt krémet újra felöntjük, hűtőben tároljuk másnapig, így összeköt a krém és a tészta anyaga. Tálra borítjuk és bevonjuk olvasztott étcsokoládéval.

2008. nov. 20. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Gyakran sütöm ezt a süteményt nekem ez a receptem:


Hozzávalók:

- 8 tojásból készült piskóta szögletes formában sütve

- 1 tasak csokoládés pudingpor

- 2 kanál kristálycukor

- 3 dl tej

- 25 dkg vaj vagy Rama margarin

- 15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)

- kevés rum

- 2 kanál kakaó

- tortadara


Elkészítés:

Piskóta (mindig sikerül):

8 tojás-8 kanál liszt-8 kanál kristálycukor-csipetnyi só

Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük.Hozzáadjuk kanalanként a cukrot és addig verjük míg sima fényes nem lesz és olyan kemény hogy ha felfordítod a tálból nem folyik ki.Egyenként bele keverjük a tojások sárgáját majd kanalanként a lisztet.Óvatosan forgassuk hogy ne törjük össze a habot.Közepes hőmérsékleten előmelegített sütőbe tesszük (180°) majd azonnal mérsékeljük a lángot (150°)40-45 percet sütjük.Ha kész hűlni hagyjuk.


Krém:A pudingporból a cukorral és a tejjel sűrű pépet főzünk,a tűzről levéve beledolgozunk 5dkg vajat és időnként megkevergetve kihűtjük.Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral és pár csepp rummal,majd kanalanként hozzá adjuk a pépet és könnyű habos masszává keverjük.Rövid időre hűtőbe tesszük,de túlságosan ne hűtsük ki.

A piskótát keskeny szeletekre vágjuk,és egy nagyobb méretű,gömbölyű tészta szűrőt vagy gömbölyű aljú tálat kibélelünk piskóta csíkokkal.A csíkokat egy irányba fektessük.A széleire kisebb darabok a közepére a leghosszabb csík kerül.A tésztát megkenjük krémmel és most ellentétes irányban fektetjük rá a tészta csíkokat.Ismét bekenjük és újból ellentétesen fedjük be a piskótával.Addig folytatjuk míg az edény megtelik és a piskóta elfogy (ez legyen az utolsó sor).Ha kész,egy tálcára vagy tányérra,torta papírra borítjuk,bekenjük a maradék krémmel a telje félgömböt és beszórjuk tortadarával.Hűtőben jól lehűtjük és tálalás előtt körbe a tányérra is szórunk a torta darából hogy minél több legyen a bolyban a "hangya".


Nálam ez egy jól bevált recept mindenki imádja,finom és egyszerű az elkészítése.

Jó sütögetést!És sok sikert hozzá!

2008. nov. 22. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!