A fagyasztott húst ki hogy szokta kiolvasztani? Eddig a konyhapultra raktam este, reggelre kiolvadt ( szobahőmérsékleten) Most olvastam hogy így nem lehetne.
Miért? A friss diplomás okosok szerint hogy érdemes kiolvasztani? :D
Ha nyers, fagyasztott hússal akarsz dolgozni, akkor az a lényeg, hogy miután kiolvadt, ne fagyaszd vissza. Hogy milyen módon olvasztod fel azt, amit használni akarsz, nagyjából teljesen mindegy.
Ha sietek, akkor mikróben olvasztom, ha ráérek, akkor úgy, ahogy te. Semmi egészségtelen nincs benne.
Teljesen jó ahogy csinálod!
Esetleg ha nagyon kevés a hús, és pl forró nyári éjszaka van, és kirakod mondjuk este 6-kor és 10-re már kiolvad, akkor másnap reggel 8-ig nem szerencsés ha ott figyel a melegbe, minden más esetben teljesen biztonságos, és más egyéb szempontból is tökéletes!
Az, hogy valaki valahol olvas valamit, semmit nem jelent. Meg kell válogatni a forrást, mert sok önjelölt megmondóember van, alap nélkül. Én 30 éve vagyok szakács, 22 éve konyhafőnök, és élelmezés vezető.
Nekem ez az alapja annak, amit mondok.
Enis este atrakom a sima hutobe 😊
Ha sürgős akkor mikroban de azt valahogy nemannyira szeretem,valahogy másabb az állaga úgy.
Általában este átteszem a fagyóból a hűtőbe. Reggelre kb jó is.
Ha nincs ennyi ido akkor konhyapult. Nem tudom megis hogy kellene. Szerintem ezek kozul mindketto elfogadhato.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!