Mit főztek kollégiumban?
Egyetemista vágok. Nem régen mód nyílt arra, hogy főzzek a kollégiumban (hordozható főzőlapot vittem fel).
Órarendtől függ, hogy mikor mennyi időm lesz a főzésre, lesz olyan hogy vacsorára főzök.
Nem szeretnék konyha-shéf-et nyitni (😁), valami egyszerű főtkaja ötletekre várok, ami időben is gyorsan kész és az anyag sem túl drága.
Előre is köszönöm! 😊
"Lehet, hogy erdélyi magyar a kérdező, ezért nem olyan jó a helyesírása." Nem talált 🤔 Egyébként meg folyton kijavít a billentyűzetem, és a hibákat csak el küldés után vettem észre, ezért is elnézést kérek.
Aki a témában tud és tudott írni, annak nagyon köszönöm, vannak nagyon hasznos válaszok, aki meg csak kötekedni akar, inkább kattintson a vissza nyílra! 🙂
Kedves tanár úr/nő, remélem nem buktat meg amiért ennyi helyesírási hibával teli szöveget olvasott itt. Én viszont önt megbuktatom válasz adásból. 🤔❌🚫
Azt hiszem jobban teszi, ha inkább a Tudományok ---> Helyesírás kategóriában kúpászkodik! 🤔✅✔☑
Paprikás krumpli
Gulyásleves
Bármilyen zöldségleves, akár mirelit keverékből, husival
Főzelékek
Bármi, amit szívesen megeszel :)
#16 nagyon szépen köszönöm!!! 😊
A magyartanárnő pedig ha ráun, elhagyja az oldalt. Mindenesetre a moderátoroknak jelentve! 🙂
A legtöbbször elkészített kajáim a koliból:
Bolognai spagetti, paprikáskrumpli, lecsó, rizses hús.
Nem szeretem a fagyasztott ételeket, de néha az is jó volt, hogy gyors sütöttem pár nuggetset.
Ezekből nagyobb mennyiséget el lehet készíteni, a spagetti szószt, ha marad, akkor kenyérrel, sajttal melegszendónak megcsináltam.
Szerettem az egytálételeket, az igazi "bmv", vagyis bele minden vacak kajákat: pl. Krumpli, hagyma, virsli, pirítva, tojás ráüt és jónapot 😁 ugyanez kolbásszal, donkával, zöldségekkel..
Persze, ott van a tészta meg tojás ezerféle változata is... Kész szószok, uncle bens stv.
Én amit szeretek: serpenyőben kicsit megpirítom/olvasztom a camambert sajtot,ezt teszem buciba zöldséggel, szósszal. Vagy sütök egy tükörtojást, meg egy kis bacont/sonkát, ennek a zsírjában 2 szelet toast kenyérnek mindkét oldalát megpirítom. Aztán a kenyérre dobom a tojást, sonkát, rá sajtot, kenyér a tetejére. Ezt párszor átforgatom és kész :)
Először is, hogy mindenki tisztában legyen, van itt a válaszadók között egy "magyartanárnő", aki mást sem csinál, csak a helytelenül írt szavakkal kötekszik, ezért már pár válaszát eltávolították a moderátorok.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat, sok hasznos ötletet adtatok! 😊
Ha valakinek van még ötlete, várom! 😊
Utolsó, köszönöm neked is!
Sajnos, nem főzhetek előre, mert nincs hol tárolni. Nincs se hűtő, se fagyasztó. 😊
Anno még babgulyást is főztem rezsón koliban. Ha viszont nem tudod hol tárolni, akkor csak annyit és olyat csinálj amit megeszel. Praktikus az is, ha gyorsan megvan és mivel gondolom egy főzőlapos nem árt ha nem kell külön köretet csinálni.
Fazékban: tésztafélék, paprikás krumpli, virsli, lencsefőzelék (az jó olcsó).
Serpenyőben: darált húsos kaják, apróra vágott csirkemell, gomba.
Bár mi legtöbbször simán csak tojást sütöttünk, meg szalonnát - éljenek a kalóriabombák f'ck Norbi :)
En nem szerettem a koliban fozni mert allandoan kaja szagom lett tole es a rossz szellozes miatt az egesz folyoso is az lett.
Ha nem tudod huteni akkor a helyedben nem gondolkodnek nagyon tartalmas kajan. Mert ha megmarad hova rakod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!