Mit főztek kollégiumban?
Egyetemista vágok. Nem régen mód nyílt arra, hogy főzzek a kollégiumban (hordozható főzőlapot vittem fel).
Órarendtől függ, hogy mikor mennyi időm lesz a főzésre, lesz olyan hogy vacsorára főzök.
Nem szeretnék konyha-shéf-et nyitni (😁), valami egyszerű főtkaja ötletekre várok, ami időben is gyorsan kész és az anyag sem túl drága.
Előre is köszönöm! 😊
A koli vagy az egyetem környékén nincs menza?
Szerintem a lehető legegyszerűbb ételeket érdemes főzni és a többit a menzára bízni.
Pl. sütni: tükörtojást, rántottát, agglegénykaját (ez egy olyan egytálétel, ami a maradék kajákból van osszesütve - engedd el a fantáziádat!). Főzni: tésztaféle, plusz feltét, sajt. A legegyszerűbb. Zacskós kaja (ha bírod), halrudacska plusz gyorsan megfőzhető fagyasztott zöldség, egytáléltel zöldségből (szintén fagyasztott). Ilyenkor jó egy jó hűtő is a környéken.
Ha van száraz tésztád, tarhonya vagy hasonló, azt is jól fel lehet használni. Vegyél egy pirítóst is, ha tudsz, vagy egy melegszendvics-sütőt (kicsi is jó). Nagyon sokat tudsz kenyéren spórolni, ha kicsit szikkadt is: teszel rá melegszendvics-krémet, megsütöd kicsit és pl. iszol hozzá teát.
Szívesen. :)
"Elnézést kérek, a kérdésben egy helyesírási hiba van": "Egyetemista vágok." (Remélem nem matek vagy valamilyen magyar nyelvi szakra jársz? "Nem szeretnék konyha-shéf-et nyitni")
Az izlésedröl semmit sem irtál, igy nehéz megfelelöt ajánlani.
Kedves #8-as, én meg remélem, hogy nem gondoltad hogy erre a "válaszodra" zöld pacsit kapsz!
Érdekes, hogy az előtted lévők tudtak jó és hasznos ötleteket adni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!