Rakott krumplit hány fokon és hány percig kell sütni?
Figyelt kérdés
A krumpli most fő héjastól, a tojás kész, a kolbász felszeletelve. :) Már csak az a kérdés, hogy milyen hőfokra melegítsem a sütőt és meddig süljön odabent? Sima villanytűzhelyem van.2010. júl. 21. 16:02
1/11 anonim válasza:
Nekem gázsütőm van, ott 3-as-on sütöm. Az villanynál kb 170-180 fok. És úgy 40-60 perc. Én a tejfölbe, amit ráöntök, teszek egy tojást is és vegetát.Tojástól krémesebb lesz a szaftja.
2/11 A kérdező kommentje:
Húha, a tojás elfogyott, mert csőrögét is sütöttem, így csak a tojásfehérje maradt meg. Azt belerakhatom? Vagy a sárgája lenne a lényeg?
2010. júl. 21. 16:10
3/11 anonim válasza:
Nem feltétele a tejfölbe kevert tojás a rakott krumplinak,anélkül is lehet kiváló!
4/11 A kérdező kommentje:
Oké. :)
Egyébként van arra még tippetek, hogy mitől lehet jó szaftos a krumpli? Mert jártam már úgy, hogy "nyögvenyelős"-száraz lett a végeredmény.
2010. júl. 21. 16:18
5/11 anonim válasza:
Én vékony szalonna szeleteket szoktam a tetejére dobni. Attól szaftos lesz és nagyon jó ízű.
6/11 anonim válasza:
Ne bolti tejfölt használj,hanem házit. Ha az nincs,akkor pedig főzőtejszínt. A bolti tejföl csak összeáll a tetején,nem olvad össze szafttá a krumpliban,ezért száraz. Azon a tojás sem segít. Van aki házi tejföl híján vaj vagy margarindarabkákat tesz a tetejére.
7/11 anonim válasza:
A fehérjét is beleteheted, csak javit rajta, és el is használod, nem megy kárba. Krémes lehet még a tejfölbe egy kis vaj. Esetleg az egyik sorba hagyma karika.Esetleg besamel.első vagyok szia.
8/11 anonim válasza:
Egy hígabb bechamel mártás ,nagyon jó ötlet!
9/11 Toldiné Ható Zsuzsa válasza:
Lányok van egy jó tippen, hogyan csináljátok a rakott krumplit. Az én férjem szakács és a lehető legjobb rakott krumpli titkát elárulta nekem. Ha a krumpli és a tojás is megfőtt, akkor a karikára vágott kolbásszal, sóval, tejföllel, vagy tejszínnel együtt, a kezeddel összenyomkodod az egészet. A tepsi aljára egy egész kicsi libazsírt szoktam tenni. A tetejére, ha már kész egy kis sajtot reszelek, amit még rápirítok. Nagyon finom.
10/11 anonim válasza:
Nyugodtan használt fel a csörögéből megmaradt fehérjét is a tejfölbe. Csak jobb lesz. Lehet, hogy már elkéstem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!