Enkidu kérdése:
Vadkovásszal sütött már valaki kenyeret otthon? Milyen lett? És a vadkovászt mennyire nehéz megcsinálni?
Figyelt kérdés
2019. dec. 29. 20:54
2/2 anonim válasza:
A kovászt vagy vadkovászt végtelenül egyszerű megcsinálni, nem kell hozzá csak víz, liszt és némi türelem. A neten rengeteg módszert találsz erről.
A kovászolt kenyér készítése már kicsit bonyolultabb és nem biztos, hogy ízleni fog annak, aki nincs hozzászokva.
Nekem nem jött be a savanykás íze, ezért élesztővel kombinálva sütöttem. Így sokkal finomabb, puhább, lyukacsosabb és tovább eltartható kenyeret kaptam mint a csak élesztővel készített és a savanyú íz sem volt számottevő vagy zavaró.
Erről szintén rengeteg receptet találsz a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!