Hogy készítsen el így az afrikai harcsát?
Az a helyzet, a halnak hal íze marad.
Afrikai harcsa, csuka busa.
Jellegzetes halak, amíg csárdában dolgoztunk, és alkalmanként mondjuk csuka volt, két lépésben készültek.
Fogtunk celofánt, rá a halat és úgymond csomagot készítettünk belőle, bele kevés olaj, tej bors só fokhagyma, bazsalikom kakukkfű.
A tetejére hagymakarikák. és szépen a tetején bezártuk a celofánnal a csomagot.
Nálunk 20 percet kapott a kombisütőben.
Így a tej átjárta picit a szerkezetét a fűszereket pedig lényegében belepárolta, belemosta a húsba. (Pici fült hagytunk neki, hogy a gőz távozzon véletlen se szurkáltuk)
Belül extrém omlós marad a hús, nagyjából egy 20 perc rotyogás után megnyitottuk nagyjából és hagytuk, hogy párologjon a "fözőlé".
Amint elpárolgott a bőrös filét azonnal rostlapra, két fordítás kis kéreg és kész a hal.
Belül szinte szaftos bár inkább omlós, kívül egy miliméter szárazkás kéreg ami folyamatában ázott vissza.
A celofánban lévő maradék tej-olaj párolt hagymával pedig pöpp tejszínnel összeforralva tökéletes nyakonöntő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!