A kisült lángost le lehet fagyasztani?
Le lehet fagyasztani.
Ehetetlen lesz a kiolvasztás után.
Fagyasztani természetesen lehet, fontos csak az, hogy egyesével csomagold és nagyon gyorsan átfagyjon.
Felengedés után lehet belöle ehetöt összehozni, de azért teljesen olyan nem lesz, mint a friss.
A fagyasztóból kivett lángost pár perc olvadás után (amikor félig felengedett, de nem teljesen) hideg vízbe kell mártani 15-25 másodpercre - a lényeg, hogy picit megnedvesedjen, de ne ázzon el -, és utána azonnal forró olajban átsütni, így közel olyan lesz, mint frissen, de nem teljesen, így jó ízüen meg lehet enni,
Én szoktam néha "gyári" lángost venni és lefagyasztom.
Négy részre szétvágom, majd ha olyanom van, akkor kiveszek egy darabot és mikróban pillanatok alatt kész. Nem lesz olyan, mint a frissen sült, de nem annyira rossz, mint ahogy az előttem szólók írták.
Régebben a rétes készítésből maradt tésztát kisütöttem olyan tenyérnyi méretűre és le lettek fagyasztva. Az is ehető volt.
Azt viszont nem javaslom, hogy a nyers tésztát fagyasztva bedobni az olajba. Ha a nyers tésztát hűtőben tárolom pár napig és mindig kiveszek egy két kisebb lángosra valót, annál is nagyon oda kell figyelni, mert a belseje könnyen nyers marad. Nem is értem az előttem szólót. Kinyújtva fagyasztotta le ?
65%-os: a fagyasztva süsd át nálam nem a nyersen fagyasztott lángosra voantkozott, hanem a kisütés után fagyasztottra, amit "újraélszteni" akar valaki.
Ha nyersen fagyasztják, akkor az a jó, ha legalább félig kiolvad, mert közben kel is valamennyit, meg jobban átsül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!