Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mélyhűtött tengeri haltörzset...

Mélyhűtött tengeri haltörzset (hoki) hogyan kell előkészíteni?

Figyelt kérdés
Pikkelyezni meg kibelezni kellene, de hogyan? Csak ilyen fényes bőr van rajt, azt le kell vágni?
2019. okt. 9. 13:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha hekk, akkor felengedés után, vagy még félig fagyottan le szoktam szedni a pikkelyeket, majd az alját középen bevágom, ott még esetleg maradhatott béldarab, kipucolom, lemosom, sózom és kb 1 óra állás után paprikás lisztbe forgatva, lassú tűzön kisütöm ropogósra.
2019. okt. 9. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Bőrt nem kell leszedni, pikkelyt késsel lekaparod.
2019. okt. 9. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Ne húzd le, csak alaposan több sorral kapard át. Majd látod rajta, ahogy világosodik a színe, ill. hogy attól kezdve tapadósabb lesz a fogása, nem csúszik.


Hátára fekteted kivágod a végbél nyilást V alakban, majd a lyukon bedugod két ujjadat, amivel megemeled a hason levő húst, így a két ujjad között indítva a hegyes késsel végighasítod a hasát, így nem fogod a beleket szétvágni, nem borul a tartalom. Szétnyitod a felvágott halat, kikotrod belőle az összes mindenséget, átmosod, átkaparod belül is. Ha van feje is, legjobb levágni és mehet a béllel együtt a cicáknak.

2019. okt. 9. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
3as vagyok! Persze a pikkelyt lekaparod, és még utána néhányszor átkaparod a halat, hogy világosodjon, ahogy írtam...
2019. okt. 9. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Hoki, azaz kék gránátoshal. Pikkelye nincs,de akkor a bőrét megkapargatom. Belül meg ilyen hosszú valami van, azt kell kiszedni, vagy valami mást is kell keresni?
2019. okt. 9. 14:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Addig szedd, míg azt nem érzed, hogy ott már a gerince van.

Ezt most azért mondom így, mert pl. a kecsegének is ha kiszedjük a beleit, akkor még van egy vékony hártya belülről a gerinc mentén hosszú csíkban, de az alatt még elég sok alvadt vér, egyebek vannak, tehát ott azt én ki szoktam szedni, kaparni.

Ilyen tengeri haltörzset még nem vettem, kotorj ki a késsel belőle mindent, csak a hús maradjon szép fényesen, tisztán, márványosan belülről nézve.

2019. okt. 9. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

[link]


Egy kis bemutató, hogyan is nézzen ki, nyersen és sütve! :))

2019. okt. 9. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Regélj, hogyan sikerült???


Most azon filózok, hogy én még nem találkoztam olyan fagyasztott hallal, amiben a belek benne lettek volna!!!

2019. okt. 10. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Az olyan halakat, amiken nincs pikkely csak bőr, a pecások sóval dörzsölnek át, az leszedi a felső, nyálkás réteget és szép ezüstös, szürkés színe lesz.

Gondolom ez alól a fagyasztott sem kivétel.

2019. okt. 10. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk én a szürke harcsát anno gyökérkefével sikáltam hófehérre. De az élő volt, amikor a kezem közé került. Lehet, hogy ezek a fagyasztottból kiengedett halak szét is mennének a gyökérkefe alatt.
2019. okt. 10. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!