Mélyhűtött tengeri haltörzset (hoki) hogyan kell előkészíteni?
Ne húzd le, csak alaposan több sorral kapard át. Majd látod rajta, ahogy világosodik a színe, ill. hogy attól kezdve tapadósabb lesz a fogása, nem csúszik.
Hátára fekteted kivágod a végbél nyilást V alakban, majd a lyukon bedugod két ujjadat, amivel megemeled a hason levő húst, így a két ujjad között indítva a hegyes késsel végighasítod a hasát, így nem fogod a beleket szétvágni, nem borul a tartalom. Szétnyitod a felvágott halat, kikotrod belőle az összes mindenséget, átmosod, átkaparod belül is. Ha van feje is, legjobb levágni és mehet a béllel együtt a cicáknak.
Addig szedd, míg azt nem érzed, hogy ott már a gerince van.
Ezt most azért mondom így, mert pl. a kecsegének is ha kiszedjük a beleit, akkor még van egy vékony hártya belülről a gerinc mentén hosszú csíkban, de az alatt még elég sok alvadt vér, egyebek vannak, tehát ott azt én ki szoktam szedni, kaparni.
Ilyen tengeri haltörzset még nem vettem, kotorj ki a késsel belőle mindent, csak a hús maradjon szép fényesen, tisztán, márványosan belülről nézve.
Regélj, hogyan sikerült???
Most azon filózok, hogy én még nem találkoztam olyan fagyasztott hallal, amiben a belek benne lettek volna!!!
Az olyan halakat, amiken nincs pikkely csak bőr, a pecások sóval dörzsölnek át, az leszedi a felső, nyálkás réteget és szép ezüstös, szürkés színe lesz.
Gondolom ez alól a fagyasztott sem kivétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!