Száraz sült hús mentése?
Csináltam egészben sült karajt, de sajnos száraz lett. Felszeleteltem, így ettük rizzsel, de nekem nem nagyon ízlik. Arra gondoltam felcsíkozom és valamilyen szósszal összefőzöm. Tejszínnel, esetleg paradicsomszósszal, vagy mustáros szósszal.
Valakinek valami más ötlete?
Darabold fel, ebbe a mártásba beleforralod, egy kis köret, tökéletes.
A héten találtam, tegnap megcsináltam, nagyon tetszik.
Persze egy síma lecsó-alapot készítel, azzal forralod össze, úgy is jó...
Sült húsos pástétom
Hozzávalók:
4 személyre:
1/2 kg sült hús ( a tarja vagy a karaj a legjobb)
15 dkg vaj/margarin
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 paprika
1 ek mustár
Ízlés szerint bors
Elkészítés:
Ha nyakunkon maradna a sült hús, így „hasznosíthatjuk”. Az alapanyagokat ne patikamérlegen mérjük, hanem ízlés szerint tegyük a pástétomhoz. A hozzávalókat konyhai robotgéppel összedolgozzuk. Vigyázzunk arra, hogy a pástétom állaga épphogy kenhető legyen. Nem cél a pépes massza. Pirítósra kenjük, idénynek megfelelő zöldséggel díszítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!