Wellington bélszínhez milyen körítést szokás tálalni?
Sajnos hiába keresek, mindehol csak a Wellington bélszínhez találok receptet, de azt nem, mivel szokás tálalni?
Azt nem tudom elképzelni, hogy csak önmagában eszik, de azt sem, hogy mi illene mellé.
Ó bocsi, wellington szűzpecsenye biztosan.
Wellington bélszín a fogás neve, a halászlében sem halász van
Ha nem hiszed googlezd be a wellington bélszínt, egy rakás főzőopdalt fog kidobni, amiknek a receptjeinél sertéshús van.
12!
Eredetileg Wellington bélszín az étel, tehát marhahusbol van, de kb bármit el lehet készíteni Wellington módra, hiszen ez konkrétan azt jelenti, az adott fogás gombapep és levelesteszta bundát kapott.
"A kérdés az volt, hogy mivel SZOKÁS tálalni, nem az, hogy te milyen egyedi köret készítenél hozzá."
A kérdés TÉNYLEG ez volt, de a SZOKTÀK alatt nem arra gondoltam, hogy azok mivel tálalják otthon, akik szerint a Wellington bélszín DISZNÓHÚSBÓL készül, mert nekik garantáltan nincs fogalmuk arró, hogy ez milyen fogás eredetileg. A krumplipürét föleg MO-on szokták mindenhez tálalni, még kifejezetten drága (NEM nívós, csak annak tartott) helyeken sem tudnak ennél többet, másabbat elképzelni.
Ami érdekelt, az az igényes könyha által adott körítések voltak, amit a 8-as igen professzionálisan válaszolt meg.
Igazán nem értem, neked (72 %-os) miért probléma, ha valaki tényleg hozzáértö módon válaszol a kérdésre, miért akarsz belekötni?
Köszönöm! :)
Egyébként saját magát járatja le, hiszen ha felfogta volna a válaszom, akkor megértette volna, hogy nem konkrétan a krumplipüréről meg az én egyedi köret ötleteimből van szó.
Hanem arról, hogy egy ilyen ételt NEM SZOKÁS (csak hogy én is caps lockozzak egy kicsit) egy mindennapos, hétköznapi, fantáziátlan (idő és/vagy pénz kímélő) ötlettelen körettel letudni 3 másodperc alatt.
Szintén nem nevezhető SZOKÁSNAK az, ami az utóbbi 5-10 éve van Magyarországon, egy olyan étel tekintetében, amit a bolygónk minden közepesnél fejlettebb gasztronómiai kultúrájában ismernek 200 éve.
SZOKÁSNAK nevezhető az, hogy ha valakiben van némi szakmai alázat, ami megfelelő szaktudással és kreativitással társul, hogy -felnőve a feladathoz és a színvonalhoz- megtisztel egy ilyen nagy múltú prémium kategóriás ételt azzal, hogy pont annyira igényes és kreatív körítést készít hozzá, mint amilyen igényes és kreatív maga a főétel.
SZOKÁS az utóbbi időben Magyarországon, a szakképzés és a szakerő hiánya miatt minden területen az igénytelenkedés, mert igényességre nem csak pénz, idő , energia, szaktudás nincs, hanem sajnos igény is egyre kevesebb, hiszen az egyrészt pénzbe kerül, másrészt a mostani generáció már belenő a primitív igénytelenségbe, és nem is ismer más alternatívát, nincsenek elvárásaik.
Innentől pedig ki ki dönthet saját belátása szerint, milyen szokást követ.
Wellington bélszínt krumplipürével tálalni kb. olyan, mint estélyi ruhához starnpapucsot viselni!
Lehetséges, de nem igazán összeillö.
A Wellington kifejezetten költséges étel, elég munkaigényes és nem is egyszerü jól elkészíteni.
Ha valaki ilyen sok munkát, pénzt,idöt és energiát fektet bele, akkor a körítésre se sajnáljon valamennyi idöt meg pénzt, de föleg fantáziát, mert így lesz az adott fogás élmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!