Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Normális reakció ez főzésnél?...

Normális reakció ez főzésnél? Más is találkozott hasonlóval?

Figyelt kérdés
szóval az a helyzet hogy otthon élek szüleimmel. van hogy segíteni szeretnék főzésben, tippet, tanácsot adni hogy hogy lehetne jobb, de ezt az anyuskám nagyon rosszul kezeli, folyamatos beleszólásnak érzi. ha szóvá merem tenni hogy ne csak egy kiskanál pirospaprikát használjon -aminek a végét még vissza is tesz-, már a veszekedés van belőle, merthogy többel keserű lesz és nem az én dolgom stb...(gondolom egyszer odaégethette, azóta ez beleégett) de random kevesek az alapvető fűszerek a kajákban, vendégek is megérzik. elkészül valami és utólag kell sózni borsozni, paprikázni, ecetezni, mikor hogy, mert mindenből minimálisat használ. amiket simán beletehetne főzés közben, ahogy kéne. felhozódott hogy akkor főzd meg magadnak, de annyira meg nem értek a konyhai dolgokhoz hogy elejétől végéig megcsináljam. tényleg semmi köztes megoldás nincs? másnak is elutasítják a segítséget és makacsak?
2019. júl. 27. 21:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%
Magad írod, hogy annyira nem értesz a konyhai dolgokhoz, akkor meg milyen alapon adsz "tippet és tanácsot, hogy jobb legyen?" Valahogyan felnőttél anyád főztjén. Ha nem ízlik, tényleg ott a lehetőség, hogy te főzz magadnak, vagy az egész családnak.
2019. júl. 27. 21:49
 2/13 anonim ***** válasza:
57%
igen, 100-ból 99 elküld a csába. főz otthon magadra, te se tolerálnád ha 99 ember bacogatna
2019. júl. 27. 21:49
 3/13 anonim ***** válasza:
64%

1. Ha nem értesz a konyhai dolgokhoz, akkor ne akarj beleszólni anyád dolgába, aki ért hozzá.

2. Sokkal jobb, ha kevés füszer van az ételben, mintha túl sok, mert beletenni még lehet, de a túl sokat visszacsinálni nem.

3. Ha neked nem elég füszeres, akkor ízesítsd utána, de ne okoskodj.

4. Emellett inkább figyelj oda, mit csinál anyád és tanuld meg töle a szükséges dolgokat, utána meg csináld magadnak úgy, ahogy akarod.

2019. júl. 27. 21:53
 4/13 anonim ***** válasza:
61%
Idegesítő. Szerintem főzz te is időnként valamit, és akkor úgy csinálhatod, ahogy akarod.
2019. júl. 27. 22:07
 5/13 A kérdező kommentje:
eddig tök megleptek a csak negatív reakciók :( nem az alapvető dolgokba, folyamatokba szólok bele! csak hogy hogy lehetne jobb a végeredmény. úgy látszik a többség ezt sem viseli jó néven
2019. júl. 27. 22:10
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
En pl nem eszem meg a tul fuszeres dolgokat.nekem altalaban anya megkerdezi hogy mibol tegyen tobbet.de en ertek is a fozeshez
2019. júl. 27. 22:38
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező!

Szerintem hívd ki anyád egy "pörköltpárbajra" - ez nem ördöngösség, 3-4 összetevő - és ha a tiéd finomabb lesz a család, de főképp anyádnak, akkor meg lesz győzve.

Mondjuk én sem szeretem, ha egy étel olyan ízetlen és sápkóros, mintha csak a hozzávalók lennének a tányérra borítva.

2019. júl. 27. 22:46
 8/13 anonim ***** válasza:
58%

Rosszul tetted fel a kérdést!:)

Ha azt kérdezted volna, hogy

"Milyen szakács az, aki egy családnak való pörköltbe 1 mokkáskanálnyi pirospaprikát tesz, de egyébként is kevesek az alapvető fűszerek a kajákban, utólag kell sózni borsozni, paprikázni, ecetezni, mikor hogy, mert mindenből minimálisat használ"

...akkor senki nem piszkolt volna itt le, hogy "Mit képzelsz te taknyos, örülj ha moslékot ehetsz!", hanem szapulták volna anyád tudományát ezerrel.

Tudni kell kérdezni!:D

2019. júl. 27. 22:56
 9/13 anonim ***** válasza:
69%
De ha ennyire penge vagy, miert nem fozol TE???
2019. júl. 27. 23:09
 10/13 anonim ***** válasza:
69%
Először is ha nem tudsz főzni, nem kellene hogy beleszólj. Másodszor utólag lehet plusz fűszert beletenni , de az elkészült ételből kivenni már nem lehet.
2019. júl. 28. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!