Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Van különbség a sushi rizs és...

Van különbség a sushi rizs és a kerekszemű rizs között?

Figyelt kérdés

Van egy két recept, amiben azt használtak, illetve almaecetet a rizsecet helyett.

Érdemes kiprobálni ezeket, vagy maradjak a sushirizsnél, rizsecetnél?


2019. máj. 14. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kiprobálhatod altetnatívának. De ugyanolyan sosem lesz, mint ha rendesen csinálnád!
2019. máj. 14. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
74%
Eleinte mi is megvettük a sushirizst, de a kerekszemű is teljesen ugyan annak tűnik, működik vele, azóta csak azt vesszük hisz olcsóbb is. Viszont rendesen rizsecetet használunk, én azt nem akarnám felcserélni, mert almából nyilván más. Míg a rizs az szerintem ugyan az, csak más csomagolás és név miatt eladhatják drágábban.
2019. máj. 15. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
55%

Elég nagy a különbség, feltétve, hogy nem magyarítod az egészet, hanem szabályosan készíted és rendesen érzed az ízeket.

Aki szerint mindegy, annak közel sem tökéletes az ízérzékelése, vagy nem tudja, milyennek kell lenni a sushinak.

2019. máj. 24. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az elsődleges különbség a keményítőtartalomban keresendő. A sushi rizsnek az átlagosnál jóval nagyobb a keményítőtartalma. A magyar emberek általában a "pergősebb" rizst szeretik, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy a keményítőt a rizsszemen belül tartsák (pl. olajon pirítás). Tudni kell hogy a gőznyomás a rizsszemeken belül egyfajta "apró zsebeket" képez, ami megakadályozza, hogy a rizsben található keményítő a szemeket "összeragassza". Egyszerűbben: ha főzés közben kevered a rizst, akkor ezáltal "aktiválod" a rizsben található keményítőt, és a rizs emiatt lesz "ragacsos massza".

Viszont vannak olyan rizsfajták, amiknek olyan nagy a keményítőtartalma, hogy "keverés nélkül" is ragacsos állagú lesz, ezáltal homogén és formázható állagot kap az ember, ami pl. tökéletes egy maki, temaki, onigiri, nigiri, vagy (ha Koreát vesszük alapul) egy kimbap - koreai, algába csavart zöldséges rizstekercs - esetleg bármilyen más rizses étel elkészítéséhez, ahol fontos hogy a rizs kvázi "gyurmaként" viselkedjen.

2019. máj. 31. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!