Mik a jellegzetes szicíliai ételek?
Jellegzetesen helyi étel, az például az arancino, töltött rizsgolyó. Az eredetiben húsos ragu és mozzarella sajt van, de ma már töltik mindennel. Egyel jól, kettővel bővel jól lakik az ember, ha az igazi, ököl nagyságút vásárolja. Szerencsére ma már sok fele találni mini rizsgombócokat, így van esélyünk egyéb ételek megkóstolására is.
sultcuccok.jpgmindenféle egyéb panírozott, olajban kisütött falatka, lepény, töltött valami.
Pasta alla Norma: ez éppen padlizsános tészta, de ha valaminek a neve után ott van az alla Norma, akkor az padlizsános ételt jelent. A padlizsános ételeket mindenképpen kóstoljuk meg Szicíliában. Többféle padlizsánból termesztenek, mondanom sem kell, mindegyiknek más íze van.
Rengeteg halat és tenger gyümölcsét fogyasztanak, érthető, mindenhova közel van a tenger.
Az édességek közül a leghíresebbek a canolo és a cassata.
Gelaton con brioche
cassatat siciliana
cannolo
granita
arancino
caponata
sarde e becaficu
pasta con le sarde
pasta norma
calamari ripien (a helyi változat)
involtini di carne (helyi változat)
sfincinu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!