Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Jellegzetes amerikai ételek?...

Jellegzetes amerikai ételek? Amiket ott esznek?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy az amerikai palacsinta ilyen.
2017. jún. 4. 09:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
2017. jún. 4. 10:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az USA nagyobb, mint egész Európa területre, ezért igencsak eltéröek az étkezési szokások is.
2017. jún. 4. 10:36
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban steakek, corn flakes, penaut butter, csirkeszárny, csirkenuggets, spagetti húsgolyókkal, pepperonis pizza, almaszósz, csokis és vajas keksz (biscuit, cookie) és a sajtburger, de régiónként vannak még sajátossátosságok. Amikkel én találkoztam:

A dixie államokban (Alabama, Louisiana, Georgia, stb..) tehát a tipikusan déli területeken a piték nagyon menők, szinte nincs olyan összejövetel, ahol ne lenne idénytől függően almás, barackos, vagy áfonyás pite. Ennek a tésztája sokkal ropogósabb, mint az itthoninak, a tölteléket általában előfőzik hozzá, sziruposan, és a kész süteményt fagylalttal tálalják.

Hawaii-n a musubi elég jellegzetes, ezt a II. világháború alatt ott tartózkodó japánoktól vették át, olyasmi, mint a sushi.

Alaszkában a hal és rákételek, illetve az ikonikus édességük, a Baked Alaska. Ez egy fagylalttorta, melynek a külső rétegét flmabírozák.

Texas, Wyoming, Idaho, Montana, tehát a keményen dolgozó "cowboyos" helyeken a nehéz húsételek a kelendők. Steakek, báránysült, barbecue, sültkrumplival és kukoricával.

2017. jún. 4. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!