Amerikai zoldsegek, gyumolcsok ize?
Van most ez a nagy egeszsegtudatossag,amit leginkabb amerikai embereknel lehet latni. Nagyon finomnak tuno eteleket keszitenek, tele zoldsegekkel. De ha en is elkeszitem, altalaban fortelmes lesz.
Es az jutott eszembe, hogy ennek oka az-e, hogy mas izekhez szoktunk a ket eltero kulturaban vagy hogy annyira mas izuek a zoldsegeik, gyumolcseik, hogy a receptjeik nalunk, itthon, itthoni hozzavalokkal nem valnak be?
1-essel részben egyet tudok érteni. Bár én Kanadában lakom, itt tényleg más az íze szinte mindennek. Elsősorban a tejnek, a paradicsomnak és a lisztnek. Igaz, az utóbbit úgy felütik minden szarral, hogy otthon utálkozva dobnád ki. Még az "organic" lisztet is. Nincs olyan, hogy liszt és kész, mert muszáj bele mindenféle vitamin, állományjavító meg riboflavin. Konkrétan büdös a liszt, bár csak nyersen, sütés után nem az. De más a tészták, kenyerek állaga, mint otthon.
Hogy ízetlenebb lenne bármi, azt azért nem mondanám. Kevésbé telt bizonyos gyümölcsök íze, ez igaz, de sokkal kreatívabban kombinálják össze a legtöbb ételt. Ráadásul itt egy csomó olyan termény is kapható, amit nemhogy otthon, de Európa nyugati felén is hírből sem ismernek. Ezek főleg dél-amerikai és kelet-ázsiai eredetű dolgok. Ha ezeket próbáltad helyettesíteni pl. krumplival, akkor tényleg ne fáradj, nem is hasonlítanak!
Tudott dolog, hogy a zöldségek, gyümölcsök íze függ:
- a talajtól,
- a napsütéses órák számától,
- az átlaghőmérséklettől és
- nem utolsó sorban a fogyasztó izlésétől.
Jómagam a kis unokám részére a balkonon termelt paradicsom földjét virágzáskor szóbabikarbónával kezelem, ezzel a földje kissé lugos, a termés édesebb lesz.
Aki viszont nem szereti a paradicsomot, nem tudok olyan finom salátát készíteni belőle, ami neki izlik.
.
"De ha en is elkeszitem, altalaban fortelmes lesz."
Neked, mert furcsa, nem ahhoz az ízhez szoktál hozzá.
.
A 'magyaros ízek' sem egyformán jönnek be mindenkinek, hiszen van, aki a bajai, más pedig a szegedi halászlére esküszik.
Es tudtok tipppeket adni, hogy akkor honnan nezzek ilyen "egeszseges" recepteket?
Mert az a gondom, hogy mostanaban egyaltalan nem kivanom a magyaros, nehezebb eteleket, izeket, ranezek es viszolygok.
Gondoltam kiprobalom ezt a "healthy diet"-et, de ez sem jott be. Kiflin meg gyumolcson meg nem elhetek.
Hol keresgeljek? Vagy kitartobbnak kellene lennem?
#2! Tudnal mondani ilyen eteleket?
Nagyon kivancsi vagyok!
Írd vagy kinekd be, miket fözöl az "egészségtudatos" címszó alatt, mert vagy a receptekkel, vagy az elkészítési móddal lehet baj.
A sok-zöldséges ételek csak akkor förtelmesek, ha valamit rosszul csinálsz, megfelelö technológiával és ízesítéssel nem lehet az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!