Ti ismeritek a pirított krumplis tésztát?
Kérdezd csak úgy, hogy "krumplis tészta" úgy mindenki fogja ismerni, ha máshonnan nem, akkor óvodából, iskolából.
Nekem anyám mindig betette a sütőbe és nagyon finom sült kérge lett, amit többször felkavart és újrasütött, isteni lett.
... ha erre gondolsz...
Nincs olyan magyarországi gyerek, akik a közétkeztetésben ne kapott volna krumplis tésztát, még többször is mint szeretett volna.
Nem igazán értem a barátodat.
Valamit tuti félreértettek....
Amikor már kész van a krumplis tészta (össze van keverve a krumpli és a kifőtt tészta), azt simán lehet enni. Menzákon olyat adnak. Azt tuti mindenki ismeri. Mi is így készítjük. DE (!) a szüleim fognak egy - kiolajozott -serpenyőt (mint a palacsintasütő) és abba kanalaznak a már összekevert (és kihűlt) krumplis tésztából úgy, hogy bőven legyen a serpenyőben. Rendesen kerek, és mivel összesül az egész, úgy meg lehet fordítani, mint a palacsintát. Egyik fele is sül vagy 5-10 percig, aztán a másik fele is. Mindkét oldala jó ropogós lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!