Arabica, Robusta kávé keverék aránya?
Most nézem, hogy a kávés zacskóra rá van írva, hogy arabica és robusta keveréke. Más nem.
Ez mit jelent?
Milyen arányban keverik őket, ha keverik
50-50%?
Lehet változó arányú is. Annyit érdemes tudni, hogy a robusta kávénak jóval magasabb a koffein tartalma, az arabicának pedig finomabb, krémesebb az íze.
Ezért szoktam én reggel arabica-robusta keveréket inni, délután meg 100% robustát, mert attól már este tízkor simán alszok mint a tej.
Én keveréket nem veszek, csak Arabica kávét iszom.
Az arabica 2500 m tengerszint feletti magasságot kedveli, és kellemes zamatos íze van, porrá őrölhető. Drága kávé.
A robusta majdnem mindenütt megterem. Olcsó, kevésbé zamatos. A kávédarálóban mintha kavicsot őrölnél. Nem lehet finomra őrölni. És nagyon magas a koffein tartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!