Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Arabica, Robusta kávé keverék...

Arabica, Robusta kávé keverék aránya?

Figyelt kérdés

Most nézem, hogy a kávés zacskóra rá van írva, hogy arabica és robusta keveréke. Más nem.

Ez mit jelent?

Milyen arányban keverik őket, ha keverik

50-50%?

2017. nov. 16. 13:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt, hogy fele-fele arányban tartalmazza ezt a két kávéfajtát. Gyakorlatilag bármilyen arányban szokták keverni. De ha már keverék, akkor jellemzően az arabicaban van némi robusta (mármint, hogy az arabica teszi ki nagyobb részét) és nem fordítva. Kb. 60-40/70-30 arányú elég jó presszó kávéhoz
2017. nov. 16. 14:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehet változó arányú is. Annyit érdemes tudni, hogy a robusta kávénak jóval magasabb a koffein tartalma, az arabicának pedig finomabb, krémesebb az íze.

Ezért szoktam én reggel arabica-robusta keveréket inni, délután meg 100% robustát, mert attól már este tízkor simán alszok mint a tej.

2017. nov. 16. 14:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Fordítva, 100% arabicát iszom délután. :D
2017. nov. 16. 14:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Én keveréket nem veszek, csak Arabica kávét iszom.

Az arabica 2500 m tengerszint feletti magasságot kedveli, és kellemes zamatos íze van, porrá őrölhető. Drága kávé.

A robusta majdnem mindenütt megterem. Olcsó, kevésbé zamatos. A kávédarálóban mintha kavicsot őrölnél. Nem lehet finomra őrölni. És nagyon magas a koffein tartalma.

2017. nov. 16. 15:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2017. nov. 16. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!