Nemzeti pékáru/péksüti?
Figyelt kérdés
Légyszi írjatok nemzetekre jellemző pékáru/péksütiket.
PL.
Olasz - Ciabatta
Skót - Scottish baps
Török - Simit
Francia - Bagett
Köszönöm a kiegészítéseket.
2017. aug. 23. 12:30
1/8 anonim válasza:
Svájci:
- Brezel (perec)
- Bürli
- Gipfeli (croissanthoz hasonlít)
- Basler Fastenwähe, Baslerbrot
- St. Galler Brot
- Meitschibei ("Mädchenbeine" - mogyorós töltelékű patkó)
- Fasnachts-Chüechli (farsangi édesség), tésztája, mint a csörögének, de korong alakú
- Fasnachts-Schenkeli (ez már inkább fánkocskákra hajaz)
- Tessinerbrot (Ticino kantonból)
- Zopf (akár a fonott kalács)
- Rüeblitorte Aargauból
- Zuger Kirschtorte (meggy"likőr"ös)
- Schweizer chäschüechli (sajtos "minipite")
- Schocko-Brioche
usw... :)
Ezen kívül:
- olasz: focaccia, robata (ropiféle), grissini
- francia: croissant, madeleine
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ha jut még eszedbe vagy valaki tud még azt megköszönném. :)
2017. aug. 23. 17:45
3/8 anonim válasza:
Hát, asszem ennyi, a francia-olasz kantonokban biztosan van még más is, de én Zürich mellett élek, ezekkel találkozom :)
6/8 anonim válasza:
Külföldiek elmondása szerint magyar a kifli, kakaós csiga, bejgli
7/8 anonim válasza:
Nemetorszag (NRW tersege) : Streuselbrötchen
8/8 anonim válasza:
A zsidók "kenyere" a pászka avagy macesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!