Milyen egy vasárnapi ebéd a székelyeknél?
#5
Mi az a "töltött káposzta, véres-májas"? Ilyenről még nem hallottam.
Tyúkhúsleves csak egy fogás a sok közül, de igen, szinte minden vasárnap volt. Ma már ez változott, mert ritkán eszek levest, ha igen, azok max krémlevesek, vagy van egy vietnámi csirkés-gyömbéres leves, ami ha náthás vagyok, mindig eszek, mert egy nap alatt kikúrál.
A kérdést valószínűleg rosszul tettem fel. Arra lennék kíváncsi, hogy melyek azok a tradicionális székely ételek, amelyek a vasárnapi asztalra gyakran felkerülnek? Vagy ha már nincs ilyen, akkor melyek voltak régen?
Székelyudvarhelyi vagyok.
És igen, szinte minden vasárnap húsleves vagy csorba van.
Aztán általában rántott hús vagy pörkölt petrezslymes krumplival vagy pürével.
Desszertnek gyakran van almástészta, ordás palacsinta.
Ezek szerint ez nem szekely hanem csaladfuggo.
Nalunk vagy barmelyik kozeli romonomnal sosem volt fix vasarnapi menu. Rosszul is lennek ha minden heten ugyanazt kellene enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!