Ázsiai étel ötletek reggeli/ebéd/vacsorára?
Úgy döntöttem, hogy hétvégén csinálok egy "ázsiai ételekből álló napot".
Ki ismer ilyen recepteket?
Reggeli ebéd vacsorára az üveges tésztán és a rizsen kivül milyen ételek vannak e téma körön belül?
Reggelit sajnos nem tudok:
Ebédre
KINAI LEVES – ÉDES SAVANYÚ
70dkg csirkemell
1doboz konzerv bambusz
1doboz konzerv gomba / vagy 8db igazi
Szójaszósz
3 tojás
2evő kanál olaj
Erős Pista
vegeta
Étkezési keményítő
Ecet
Minden összedarabolunk csirke mellett, répát, gombát, bambuszt: Kevés olajon megpirítjuk közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk: Ha a hús puha lett először szója szószt teszünk rá majd 2,5 liter felengedjük, húslével beleteszed a feldarabolt zöldségeket.
Ha felforrt a 3 tojást felverjük, majd lassan belecsorgatjuk a levesbe. Egy kis ecetet teszünk bele. 2 kanálétkezési keményi tőt elkeverünk langyos vízben. Majd készre főzzük .
Az erős Pistát szója szósz után tesszük bele.
Másodiknak. Ezt vagy tojásos rizzsel ,mellé ez káposzta saláta.
Szezámmagos Húsgombóc
80 dkg darált sertéshús
» 1 csokor újhagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 4 EK szezámolaj
» 2 tojás
» 5 dkg szezámmag
» fél dl szójaszósz
» fél dl rizsecet
» 2 EK nádcukor
» chili paszta
» friss gyömbér
» chili
» 3 EK Hoisin szósz
A darált húshoz hozzáverjük a tojásokat, a 2 gerezd reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a finomra aprított újhagymát és diónyi nagyságú gombóckákat formálunk belőle, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket. 200 C fokos sütőben, 20-25 percig sütjük. Amíg a húsgombócok sülnek, elkészítjük a chilis-nádcukros páclevet. A szójaszószt egy tálba öntjük és hozzáadjuk a rizsecetet, a szezámolajat, egy kevés chilipasztát, nádcukrot, egy kevés reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, a Hoisin szószt és összekeverjük, félretesszük. Ekkorra már elkészülnek a húsgombócok, amiket a sütés után elkezdünk pirítani egy olajos serpenyőben. Pirulás közben leöntjük a nádcukros-chilis páclével és magas hőfokon ebben sütjük tovább és közben forgatjuk. Amikor elkészült szezámmaggal meghintjük és keleti káposztasalátával tálaljuk
Keleti Káposztasaláta
negyed fej lilakáposzta
» negyed fej fehérkáposzta
» 2 sárgarépa
» egy csokor újhagyma
» 3 ek szójaszósz
» 2 ek nádcukor
» 2 ek szezámolaj
» ½ dl almaecet
» 2 ek szezámmag
» chili
» gyömbér
» 2 ek mogyoróvaj
» pirított mogyoró
Beleöntjük a szójaszószt egy nagy üvegtálba és hozzáadjuk az almaecetet, a szezámolajat, a nádcukrot, egy kevés reszelt gyömbért, egy kevés chilit és a mogyoróvajat, majd az egészet jól összekeverjük. Hozzáöntjük a felvágott lilakáposztát, fehérkáposztát, gyufaszálra vágott sárgarépát, újhagymát és megszórjuk szezámmaggal, majd az egészet átforgatjuk a szójaszószos öntettel. Tálaláskor a tetejét megszórjuk pirított mogyoróval
Deszertnek sült banán : mézzel
HOZZÁVALÓK
étolaj vagy pálmaolaj a sütéshez + kanál a tésztába
2 db közepes méretű banán
keményitő
méz
1 tojás sárgája
10 ek Víz
Finomliszt
Sütőpor
1.Mindenekelőtt megcsináljuk a TÉSZTÁT, azaz a banán „panírját”. Ez abból áll, hogy három evőkanál FINOMLISZTET, két evőkanál KEMÉNYÍTŐT összekeverünk kevés sütőporral, a tojássárgájával, tíz kanál VÍZZEL, és OLAJAT adunk hozzá. Csomómentes tésztává keverjük, lehet kézzel is.
2.A BANÁNT 2-3 cm nagyságú szeletekre vágjuk fel, majd összekeverjük a TÉSZTÁVAL. Ügyeljünk ara, hogy a banán mindenhol fedve legyen a tésztával.
3.Annyi OLAJAT forralunk fel, ami kényelmesen ellepi a banánt. Az olaj ne legyen nagyon forró. Belehelyezzük a banánszeleteket és néhány percig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz a tészta. A banánok NE érintkezzenek egymással! Ha kész, kivesszük, és mézzel meglocsoljuk a banánszeleteket.Anászt vagy más gyümölcs is süthetsz így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!