Zöld vagy fekete olíva bogyó?
A fekete az érett bogyó, a zöld a félérett. (Persze lehet olyan "feketét" is kapni, ami vastartalmú vegyülettel van szinezve, egyébként zöld lenne)
Olyan nincs, hogy melyik egészségesebb, a jó minöségüek esetében mindkettö az.
Azt meg, hogy mihez mi illik, ízlés kérdése - meg ami a receptben van
Az elsö vagyok és ízben is van különbség (feltéve, hogy a fekete tényleg érett), a zöld fanyarabb, a fekete meg lágyabb.
Az viszont nem feltétlen igaz, hogy a zöld sós, a fekete meg semleges lében van, mindkettö kapható mindkét féleképpen.
És a kis piros növény darabka benne paradicsom vagy paprika? :)
Amúgy a zöld sósabb szerintem natúrban összehasonlítva. :)
A piros az paprika :)
Én imádom mindkettőt. Egészségességben nincs különbség, mindkettő nagyon egészséges.
Amúgy nem csak zöld és fekete van, hanem barna/vörös is.
A zöldet szedik a legkorábban, az az "éretlen", a barna/vörös a félig érett, a fekete pedig a teljesen érett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!