Hol lehetne venni andalouse szószt (belga)?
Igen, a Belfritre én is rájöttem, sajna már 200 náluk, és nem ők keverik, hanem szállítják nekik, én is találtam recepteket, csak a koliban nem akartam nekiállni, de majd lehet megpróbálom.
És de, az andalouse egy belga specialitás, a név meg egy jó kis etimológiai kérdést vet fel, de például a franciák a franciasalátát macedón salátának hívják, szóval, ez csak egy név. [link]
Csinálj otthon!
Majonéz, paradicsompüré, pirospaprika(por). Ezeket összekevered ízlésed szerint.
Ha gondolod tehetsz bele sót, borsot, fokhagymát.
# 5
El tudom képzelni hogy andalúziához semmi köze ennek, ahogy a francia saláta sem francia, a milánói és a bolognai sem azokból a városokból származik, a húsipari zselésített hulladék párizsiről nem is beszélve.
"Esta es una receta de salsa derivada de la mayonesa, y aunque se conocen dos tipos de salsas con este mismo nombre (y de éstas algunas variantes), tienen distintos orígenes. Uno es de Andalucía y el otro de Bélgica.
gastronomiaycia.republica.com/2010/09/24/salsa-andaluza/amp/
Tehát van kettő típus, egy, ami valóban Andalúziából származik és egy belga. Az andalúz egy fehér dolog (sokszor andalúz majonéznek is hívják), míg a belga sárgás pirosas szósz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!