Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Barna szószt hol lehet kapni?

Barna szószt hol lehet kapni?

Figyelt kérdés
Német(bajor)országban járva minden étel mellet ez volt a szósz, nagyon ízlet, most hiányolom....esetleg elkészítési mód is érdekelne.
2008. okt. 4. 18:38
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
Szója szószra gondolsz? Ilyet főleg a kínai ételekhez használnak, és ilyet még csak az ázsia centerben láttam, én ott szoktam venni. Ha nem pesti vagy, sajos nem tudok segíteni...
2008. okt. 4. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
19%
szójaszósz... tesco, auchan vagy bármelyik hasonló méretű bevásárlóegység
2008. okt. 4. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem szójaszószra gondolsz.

amit te mondasz azt sült húsra locsolták nem?

nem tom hol lehet kapni de az más mint a szójaszósz

2008. okt. 4. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is a hushoz adott szoszra gondolsz, amit a hollandoknal jus, az angoloknal gravy neven ismernek ill. hasznalnak.

a tepsiben amiben a hust sutotted a hus zsirjat kell besuriteni liszttel, vagy etkezesi suritovel es zoldseg levevel, leveskockas vizzel felengedni. az ize sosem lsz olyan, mint az, amit a granulatumbol lehet csinalni, de ez is finom.

Nagyobb aruhazakban lhet, hogy lehet mar otthon is kapni a port/gramulatumot amit csak forro vizzel el kll keverni. Sehol nem lattam meg szosz formajaban eladasra

2008. okt. 4. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt amire gondolsz barnamártásnak hívják. Csontok velőjéből főzik ki és ezért lesz barna. Én 3 óráig szoktam főzni..Az IKEA-ban a "svéd finomságok" botjában biztos hogy magtalálod. A németeknék és a svédeknél a húsokhóz áfonyaszósz mellé barnamártást is szoktak tenni. Itt a pontos recept ahogy én is szoktam csinálni. Fontos hhogy az alapanyagokat pontosan mérd le és az arányok is tökéletesek legyenek. Vegyes zöldség alatt húsleves zöldségeket értek.(sárgarépa,burgonya,karalábé,káposzta stb.)

Tehát:

Barna mártás


50 dkg sertéscsont

5 dkg zsír

2 dkg cukor

1 dl vörös bor

5 dkg paradicsompüré

0,5 dkg fokhagyma

1 g kakukkfű

12 dkg vegyes zöldség

6 dkg liszt

1 dkg só

1,5 g egész bors

4 dkg hagyma

2 db babérlevél

0,5 dl madeira bor

A csontot és a zöldségeket, hagymát, babérlevelet, fokhagymát, borsot zsírban megpirítjuk. Ha végeztünk a pirítással 1 liter vizet adunk hozzá, kicsit megsózzuk és megfőzzük. Zsírban pirítjuk a cukrot és lisztet, addig amíg barna színű nem lesz. Ezt rántásként a csontlevesbe öntjük és hozzáadjuk a 2 féle bort, kakukkfüvet, paradicsompürét és kb. 2,5-3 órán keresztül lassú tűzön főzzük. A főzés végeztével a csontokat eltávolítjuk és a mártást gondosan leszűrjük.

2008. okt. 5. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2008. okt. 5. 13:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Az Aldiban időnként több félét is árulnak. Tasakos, 250,-Ft körüli áron. Figyeld a reklámújságot.

A Metro-ban lehet kapni Knorr barnamártás port.

[link]

2014. máj. 28. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!