Mitől függ, hogy egy édesség halal vagy halal? Hogyan lehet például egy tejkaramella nem az?
Figyelt kérdés
حلال halaal, arra gondolok, amit a muszlimok megesznek, de például egy tejkaramellában mégis mi lenne az, amitől nem ehetnék meg?
Csak, mert egy csomó édességen látom, hogy vegetáriánus/vegán/halal.
2016. okt. 29. 15:16
1/6 anonim válasza:
Mondjuk úgy, hogy a tejkaramellában lévő enzimek, ízesítők vagy bármi más nem halal.
2/6 A kérdező kommentje:
Miféle enzimek? Cukor van benne, tejpor meg repceolaj.
2016. okt. 29. 15:36
3/6 anonim válasza:
Karamellát nem tudom, de nálunk(birmingham) azt a harobi gumicukrot látják el halal matricával amiben nincs zselatin, mivel az sertés csontjából van nyerve. Talán a sima tejkaramella is valami állati eredetű adalékot tartalmazhat, vagy csak azért írják rá hogy nyugodt szívvel vegye meg akit ez érint.
4/6 anonim válasza:
Tudtommal a halaal egy állat levágásának egy formája, amit a muszlimok használnak. (Le vagy elvágják a fejét és hagyják kivérezni)
Gondolom ha édességen van rajta, akkor arra utal, hogy a benne lévő bármely alkotóelem, mely állattól származik, azt hogyan vágták le. Sertést pedig egyáltalán nem fogyaszthatnak, úgyhogy az mindegy is.
Mindettől függetlenül a tejkaramella általad leírt alkotóelemei, nem követel halaalt, hiszen a tejhez nem kell levágni az állatot. Ez számomra sem tiszta. Lehet van benne valami amihez kell.
5/6 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy van olyan gumicukor, ami nem az, és olyan is, ami igen. Most konkrétan azért csodálkoztam el a tejkaramellán, mert én már attól ledöbbentem, hogy repceolaj van benne.
2016. okt. 31. 19:42
6/6 anonim válasza:
És még ki tudja mi minden ami nincs ráírva. Arról meg nem is szólva ami rá van írva, de nincs benne. Pffff.....:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!