Evett itt már valaki osztrigát? Milyen élmény volt?
Azonkívül, hogy bevállalós kategória, milyen élvezetet nyújt? Milyen az íze? Igaz -e hogy megremeg még amikor a torkodon lecsúszik? Csak azért kérdezem, mert mi a férjemmel már sok mindent ettünk, de ez még kimaradt, és magunkat ismerve szóba jöhet utazás során. Eddig egyszer esett meg, hogy valamit megvettünk mert én is akartam aztán nem ment le, az a csiga volt. De az is csak azért, mert teljesen más elképzelésem volt és így meglepett. Szóval ezért érdekelne, hogy mire lehet számítani.
Kagylókat ettem már, sülve főve, azok nagyon ízlettek. pl. a fésűkagyló az mennyei volt megsütve.
Nekem a csiga is ízlett. Az osztriga nem volt nekem nagy élmény, de van, aki szereti, olyan zselészerű izé. Hát az én torkomon nem remegett meg. Bizalmi étel, csak olyan helyen egyétek, ahol tényleg adnak arra, hogy friss legyen. Én egy Gordon Ramsay étteremben ettem egyszer Londonban, egyszer meg valami luxus párizsiban.
Ha valami különlegeset akartok enni olcsóbban, ajánlom a szíciliai riccit - vagyis tengeri sünt. Jópofa cucc, híg sós zselére emlékeztet. Spagettire teszi rá, vagy kicsit megsütik a héjában.
Valószínűleg bevállalnám, de nyersen semmit. Közben kutakodtam az osztriga után és olvasom, hogy sütve, főzve is készítik. Úgy megenném. Ennek a riccinek is utána nézek.
A csiga meg biztos hogy finom, sőt egy gombostűfejnyit bele is haraptam, csak azért lepett meg, mert azt hittem, hogy az a zöldes szósz ami benne van a házban, abba úgy van beledarálva a csiga hús, erre amikor belenyúltam kipottyant a kunkori csigatalp, és elment a kedvem. A csigáktól valamiért undorodok, a kagylótól nem, csak ne legyen nyers és ne remegjen itt nekem :-)
Az osztriga lényege, hogy nyersen edd és az a vad tengerízt érezd. A hülye turisták kedvéért persze elkészítik, de ez a franciáknak az a szint, ami a mi szemünkben a nutellás meg giroszos lángos...
A kagylók ízéhez sok köze nincs és nem is étkezési, inkább aperitiv céllal fogyasztják pezsgő vagy egyéb habzóbor mellé.
Én amíg csak gagyi, turistáknak szánt verziót ettem azt hittem, hogy egész oké, aztán a Gourmet Feszten rábeszéltek az osztrigabáros eladók a mittudoménmilyen hiperszuper normandiai csúcsminőségre. Attól kicsit öklendeztem, mert óriási volt és nem lehetett egyben lenyomni és nagyon arcon csapott az íze.
Akkor valószínűleg ez kimarad az életemből, vagy marad a "hülye turista" verzió :-)
Egyszer elkezdtem szedni zöld kagyló kapszulát, annak volt iszonyat émelyítő tenger íze. Valahogy úgy tudom elképzelni a leírtak alapján. A kapszula sem akart lemenni pedig nem ízlelgettem, de még úgyis jött a bukéja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!