Az angolok miért hívnak a véreshurkától kezdve a morzsás sütiig mindent pudingnak?
Figyelt kérdés
2016. jún. 3. 13:13
2/9 anonim válasza:
Ezek közül egyiket sem nevezik pudingnak:
Meg a sütiket sem.
Nem tudom, honnan szeded ezt a hülyeséget
3/9 anonim válasza:
A feketepuding egy véres hurka fajta. Gondolom arra gondol a kérdező.
Általában desszerteket hívják pudingnak, legyen az bármilyen.
A sós pudingjaikra én sem találtam normális magyarázatot amikor kerestem anno a miérteket.
4/9 anonim válasza:
Kettes, onnan szedi, hogy a hurka neve black pudding, amúgy meg a pudding a desszert gyűjtőneve.
5/9 anonim válasza:
A pudding felfújtat, azaz gözben fözött-párolt-gözölt élelmiszert jelent, ami lehet édes, lehet sós, söt készülthet akár darálthúsból készült masszából is.
A pudding csak Magyarországon jelent kizárólag édessséget, máshol felfújt értelemben használják.
6/9 Juliusz48 válasza:
Nem kerestek más jelölést a közel hasonló technikával készült ételeik elnevezésére.
7/9 A kérdező kommentje:
Konkrétan a Sütimester című (amatőr) cukrászversenyt néztem, ahol az egyik feladat az volt, hogy készítsenek puding triót, tehát háromféle pudingot. Erre készítettek háromféle süteményt, de vajas sütitől kezdve a morzsásig mindenfélét. És akkor eszembe jutott, hogy a londoni szállodában hogy jártam, amikor reggelire fekete pudingot rendeltem... 😂 ezen tűnődtem, mikor a kérdést kiírtam.
2016. jún. 5. 12:03
8/9 anonim válasza:
Mert pár egyszerűbb sütinév kivételével nincs náluk megfelelő kifejezés rá náluk...igen az angol nyelv szépségei már csak ilyenek :D
9/9 anonim válasza:
A pudding szó gyűjtőnév, sok desszertnek ez a neve, vagy benne van a nevében. Azt egyébként egy angol szótárban láttam, hogy a black pudding véres hurkát jelent, meg is lepődtem, de aztán vállat vontam, "angol gondolkodásmód", ezt mondtam rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!