Etettek már Kínai vagy Koreai ételt?
Igen, japánt és koreait én is rendszeresen készítek.
Japánból sushit,miso levest, rament, ochazukét,tempurát, yakisobát, stb. Koreaiból nagyon szeretem a soondubu jjigae-tpl.
A (magyarországi) kínai fűszeres, erőteljes ízű. Sok közte a csípős. Mogyorót raknak hús mellé, zselés állagú szószokban apróra vágott zöldséggel. Az illatos omlós csirke tényleg illatos és tényleg omlós, a bundája ízesebb, mint a magyar típusúé. Az édes-savanyú leves kicsit kocsonyás állagú, csípős, van benne tojás, szójakocka és hasonlók. Szeretem.
A japán kajáknak sokkal szelídebb az ízük. Elsőre talán nem fog meg annyira, de aztán nem megy ki a fejedből. Ha tartasz a nyers haltól, akkor is rengeteg olyan ételt tudsz választani a japán éttermekben, ami nem tartalmaz nyers halat. A wasabival vigyázni kell, orrba megy. A gyömbér íze elsőre vegyszeresnek tűnik, de aztán megszereti az ember. Só helyett szóját használnak. A wakame saláta finom: alga, majonéz, retek.
A koreai furcsa mód a kínai és a japán között áll, a legközelebb a magyar ízvilághoz. Intenzív sós ízű ételeik is vannak.
A thai kaja csípős, de ízetlen. Csak azt érzed sokszor, hogy éget, de nincsen mögötte semmi. Mintha valami maró dolgot öntöttek volna vízbe.
A vietnami ételek megint mások, a koreaihoz állnak talán közelebb, bátran bánnak a tojással, a rákkal, a fokhagymával.
Bocsánat, ha a véleményemmel valakit megbántottam.
Igen, jártam már kínában és nagyon egyedi és finom általában minden kaja. Persze itt is akadnak nem finomak, mindenkinek más az ízlése. Miért tetted fel a kérdést? Inkább próbáld ki magad is a kajákat, akad kínai kajálda Bp-n. Nagyon tudom ajánlani a lamian-t (lá-mjén). Bár azt csak kevés helyen kapni.
A mimóza éttermet is ajánlom, az már majdnem olyan, mint az igazi kínai kaja (ízetlenebb) és oda fõleg kínaiak járnak kajálni, ami azt jelenti, hogy tényleg jó. De vigyázz, drága!
És a japán sushit is kóstold meg!
Az ízeket nem lehet leírni, tényleg ki kell próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!