Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Etettek már Kínai vagy Koreai...

Etettek már Kínai vagy Koreai ételt?

Figyelt kérdés
Etettek már Kínai vagy Koreai vagy esetleg még Japán ételt is?? Ha igen mit?? és finom?? Válaszotokat előre is köszönöm.

2016. máj. 1. 14:54
 1/5 Morozov ***** válasza:
100%
Eddig csak a szezámmagos csirkét meg a szusit kóstoltam, de nekem ízlett mindkettő.
2016. máj. 1. 14:58
 2/5 aperitif ***** válasza:
100%
Kínait, koreait ettem, többször is, nekem ízlett. Itthon is gyakran csinálok, ha nem is autentikus kínait, de hasonlót.
2016. máj. 1. 15:05
 3/5 anonim ***** válasza:
89%

Igen, japánt és koreait én is rendszeresen készítek.

Japánból sushit,miso levest, rament, ochazukét,tempurát, yakisobát, stb. Koreaiból nagyon szeretem a soondubu jjigae-tpl.

2016. máj. 1. 15:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A (magyarországi) kínai fűszeres, erőteljes ízű. Sok közte a csípős. Mogyorót raknak hús mellé, zselés állagú szószokban apróra vágott zöldséggel. Az illatos omlós csirke tényleg illatos és tényleg omlós, a bundája ízesebb, mint a magyar típusúé. Az édes-savanyú leves kicsit kocsonyás állagú, csípős, van benne tojás, szójakocka és hasonlók. Szeretem.

A japán kajáknak sokkal szelídebb az ízük. Elsőre talán nem fog meg annyira, de aztán nem megy ki a fejedből. Ha tartasz a nyers haltól, akkor is rengeteg olyan ételt tudsz választani a japán éttermekben, ami nem tartalmaz nyers halat. A wasabival vigyázni kell, orrba megy. A gyömbér íze elsőre vegyszeresnek tűnik, de aztán megszereti az ember. Só helyett szóját használnak. A wakame saláta finom: alga, majonéz, retek.

A koreai furcsa mód a kínai és a japán között áll, a legközelebb a magyar ízvilághoz. Intenzív sós ízű ételeik is vannak.

A thai kaja csípős, de ízetlen. Csak azt érzed sokszor, hogy éget, de nincsen mögötte semmi. Mintha valami maró dolgot öntöttek volna vízbe.

A vietnami ételek megint mások, a koreaihoz állnak talán közelebb, bátran bánnak a tojással, a rákkal, a fokhagymával.

Bocsánat, ha a véleményemmel valakit megbántottam.

2016. máj. 1. 15:26
 5/5 tollbogre válasza:
100%

Igen, jártam már kínában és nagyon egyedi és finom általában minden kaja. Persze itt is akadnak nem finomak, mindenkinek más az ízlése. Miért tetted fel a kérdést? Inkább próbáld ki magad is a kajákat, akad kínai kajálda Bp-n. Nagyon tudom ajánlani a lamian-t (lá-mjén). Bár azt csak kevés helyen kapni.

A mimóza éttermet is ajánlom, az már majdnem olyan, mint az igazi kínai kaja (ízetlenebb) és oda fõleg kínaiak járnak kajálni, ami azt jelenti, hogy tényleg jó. De vigyázz, drága!

És a japán sushit is kóstold meg!

Az ízeket nem lehet leírni, tényleg ki kell próbálni.

2016. júl. 6. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!