Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Egy koreai vendégem lesz jövő...

Egy koreai vendégem lesz jövő hétvégén, mit főzzek ebédre?

Figyelt kérdés
Természetesen nem akarok koreai ételt főzni, mivel azt ő biztos jobban csinálja, hanem inkább valami magyarosat, de olyat, hogy az a koreai ízlésnek is megfeleljen.

2014. jan. 12. 14:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Nekem most valami kacsás étel ,vagy halas étel ugrott be.
2014. jan. 12. 14:29
 2/11 anonim ***** válasza:
89%

Én a halasat nem javasolnám semmi szín alatt sem. Azokban az országokban, ahol tengeri halakat fogyasztanak, a folyami halak elég alantas ételnek számítanak, szóval ne kínozd egy büdös ponttyal, ha lehet.

A rizst is hagyd ki a menüvől, ők teljesen máshogy készítik el; ázsiai szemmel ehetetlen a magyar "pergős rizs".

A koreaiak pl. szokták szeretni a gulyást és hasonló tartalmas leveseket, náluk is vannak ugyanis sűrű, nehéz levesek és ételek (soondubu jjigae pl.). Kedvelt alapanyagok a zöldbab, hagyma, gombafélék, cukkini, kelkáposzta, tojás, szeretik a savanyúkáposztát, kovászos uborkát és egyéb savanyúságokat is általában. Húsok terén náluk a marha az egyik legdrágább, legértékesebb húsnak számít, a csirke és a disznó az átlagos étkezés részei. A birkával és hasonlókkal nem kísérleteznék. Belsőségeket is fogyasztanak egyébként, szóval ha valami extrát szeretnél, nem fogsz undorodásra találni ilyen téren :)

Én valószínűleg gulyást tálalnék, mellé friss kenyérfélével, másodiknak borjúpörköltet vagy vörösboros marhatokányt, nokedlit és sokféle savanyút.

2014. jan. 12. 14:45
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

[link]

Ahogy elnézem az ő jellegzetes kajáikat, azok alapján megeszi ő:

- jó kis csípős marhapörkölt nokedlivel

- töltött káposzta tejföllel

- babgulyás + túrós tészta

- sült/rántott csirke krumplipürével/rizi-bizivel + vegyes zöld-salival (káposzta-uborka-amit akarsz)

- sertéscsülök pékné módra is szerintem jó lenne

2014. jan. 12. 14:46
 4/11 anonim ***** válasza:
53%

[link]

Egyébként így főzik a keletiek a rizst, hogy ne peregjen, ezért tudják pálcikával enni.

A net-en találsz kismillió variációt, hogy lehet/szokták ízesíteni akár édes-sütinek, akár sós kajaként.

Valóban vért izzadna szegény, hogy villával a mi pergős rizsünket hogyan is egye meg. :))))

2014. jan. 12. 14:55
 5/11 anonim ***** válasza:
72%
A rizst én is hanyagolnám, a magyar "pergős" rizs a rizs megcsúfolása, nem vagyok koreai, de nálam sem szerepel az ehető ételek listáján (pedig szeretem a rizst :) ). De a pörkölt, a gulyás szerintem jó ötlet, én sima sertéspörköltöt csinálnék.
2014. jan. 12. 15:00
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!!
2014. jan. 12. 15:04
 7/11 anonim ***** válasza:
49%
Kérdezz rá nála, hogy vállasa alapján a sertést megeszik-e?
2014. jan. 12. 15:15
 8/11 anonim ***** válasza:
10%
paprikáskrumpli jó sok virslivel, füstöltkolbásszal (ettől lesz jó kis csípős íze) és ha szeretnéd főzőkolbásszal
2014. jan. 21. 13:58
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Töltött káposztájuk van, úgy hívják kimchi, azt eszik ha kell, ha nem.

Rizst ne főzz, hatalmas öngól lenne, abban előnyük van. Kenyeret, kalácsot, sütiket viszont tuti nem nagyon evett még.

A paprikához hozzá vannak szokva, szóval nyugodtan meghet az erős pista.

Jó halászlé, édes vizi halat nem igen esznek.

2014. jan. 22. 10:57
 10/11 anonim ***** válasza:

sertéscsülök azt a főnökeim is szeretik (koreaiak)

meg a szokásos vegyes sülttál

ha tudsz valami jó kis levest (bugaci húsgombóc, vagy gulyás,

tojástekercs

muffin

steak félék

meg a sertéscsülköt azért szeretik, mert az feléjük szerencsehozó állat

2014. jan. 24. 03:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!