Hogyan kell bort termeszteni? Mitől jobb az egyik a másiknál?
Milyen föld megfelelő bortermesztéshez? (hány aranykoronás pl.)
kb 1hektáron mennyi szőlő teremhet?
Tudom, ez sok mindentől függ, de érdekelnének a vélemények, és a személyes tapasztalatok IS.
Még mialatt valaki lehordana: Nem vagyok borász, nem értek a borokhoz. (max nagyon minimálisat)
Köszi előre is a válaszokat!
"a szolot termesztik nem a bort :P"
A szőlőből bor lesz. Én sem úgy értettem.
Az én nagypapám borász, van saját szőlőbirtoka és présháza(pincével).
Kezdjük ott, hogy rengetegféle szőlő van, van olyan, ami csak enni jó, és vannak kifejezetten borszőlők, amik magában nagyon savanyúak, fanyarok. És minden bornak megvan a saját maga karaktere, ez függ a szőlőtől is, de nyilván keverni is lehet a szőlőfajokat, de attól is függ, hogy mennyi cukrot adnak hozzá, általában minél többet, annál nagyobb lesz az alkoholtartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!