Vastagabb lábos és megállás nélküli keverés. Ha csak lötybölöd akkor akármilyen receptet használsz oda fog égni.
2016. febr. 8. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Elöször a lábast öblítsd ki hideg vízzel (akkor nem ég le olyan könnyen), a gázra tedd rá a lángterelöt (vaskorong), arra tedd a lábast.
Egy bögre rizshez önts háromszor annyi tejet, egy pici sót, meg 1-2 evökanál cukrot, kevergesd, amíg a tej felforr, akkor takard le egy jól záró fedövel, zárd el alatta a tüzet, és várj 40-50 percet.
Addigra beszívja az összes tejet és nem ég le.
2016. febr. 8. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Én nem szoktam folyamatosan kavargatni, csak nagyon lassú tűzön főzöm, a végén elzárom a gázt, és a fedő alatt még tovább puhul.
2016. febr. 8. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
A tejbegrízt azt folyamatosan kavargatom. De a rizst nem.
2016. febr. 8. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
én mindig több tejjel készítem, mint az ajánlott mennyiség, mert szeretem, ha jó szaftos, leveses, nem tök száraz. Lehet még mazsolát is beletenni, vagy vaníliáscukrot. A csipet só nagyon fontos.
2016. febr. 8. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Dupla vizben fozom, gazterelovel(platni).
Amikor mar majdnem puha, felontom tejjel, forralom kicsit, es megvarom, h beszivja a tejet.
2016. febr. 9. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
Igen, először kevés vízzel kell főzni, mert a tejben sokkal nehezebben puhul a rizs.Én félfővésben szoktam csak tejjel felönteni.
2016. febr. 9. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Én sem kavarom folyamatosan.
De nem mindegy az edény.
Teflonban nem ragad le, sima fém edényben viszont pillanatok alatt.
De 40-50 percet várni, míg beszívja az összes tejet???
Addig főzöm, míg beszívja. Kb. 20 perc. Utána egyből fogyasztható.
2016. febr. 9. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Ha túlságosan sok vizet teszel bele, akkor már nem olyan finom.
2016. febr. 9. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
A cukrot a legvégén szabad csak beletenni, mert attól ég le nagyon könnyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!