Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » 7 vendégre készítenék a...

7 vendégre készítenék a lentiek alapján bográcsgulyást, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
2 nagyétkű, 2 normál,2 kisétkű és 1 pici gyerek (nagyon keveset eszik) lennének a vendégek. Mennyi húst vegyek, ha úgy szeretném készíteni, hogy ne igazán maradjon másnapra? - mivel nálunk a családban csak 1 fő eszik amúgy ritkán húst, nehezen fogyna el...

2016. febr. 6. 11:43
 1/10 A kérdező kommentje:

+ bónuszkérdés, a marha melyik alkatrészét vegyem? Az ár mindegy, a legjobbat szeretném.


Elnézést ha hülye kérdéseknek tűnnek, de mint mondtam mi nem igazán fogyasztunk húst és a menü a vendégek kérése :)

2016. febr. 6. 11:47
 2/10 anonim válasza:
12%
miért nem esztek húst?
2016. febr. 6. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Marhalábszár a legjobb. De sertés füstölt csülök- köröm is finom. Ugy nemlehet főzni hogy pont annyi legyen. Többet kell főzni.
2016. febr. 6. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
54%

Egy normál adagnak főzd a dupláját, az kb. 8 főre szól, aki nagyétkű, az tud repetázni. Ha megmarad mégis, le tudod fagyasztani kisebb adagokban, az az egy fő meg kiolvasztja ha megkívánja.


Mi olyan húst szoktunk vadászni, ami friss, nem zsíros, ott a helyszínen, a hentesnél válogatok. Többfélét is tudsz összefőzni, úgy még jobb íze lesz: egy kis comb, egy kis lábszár...

2016. febr. 6. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Azért, mert mi nem szeretjük...


De teljesen mindegy, nem ez volt a kérdés. A 2.-nak köszönöm!

2016. febr. 6. 11:58
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem akarom elrakni vagy lefagyasztani. Sosem eszünk fagyasztott ételt. De köszönöm.
2016. febr. 6. 12:00
 7/10 anonim válasza:
13%
de egy finnyás család vagytok.. se hús se fagyasztott étel.. nektek kár főzni
2016. febr. 6. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem nektek 1,7 kiló bőven elég lesz, annál több nem fog elfogyni.
2016. febr. 6. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 aperitif ***** válasza:
100%

Egy éttermi norma kb. 12 deka/fő. Ha nem akarsz szégyenben maradni, hogy elfogyott, pedig a nagyétkűek még ennének, akkor számolj 15 dekát. Ha marad, akkor még be is csomagolhatod egy uborkás üvegbe a vendégnek.


Legjobb hozzá a lábszár, vagy a nyak. Ne legyen "túl szép", sovány a hús, jobb, ha kicsit szaftos, mert a sovány hús száraz, nem lesz igazán jó a leves belőle.

2016. febr. 6. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Végülis ahogy valaki írta 1,7 kilót vettem, az 24 deka/fő, biztos elég lesz.
2016. febr. 6. 14:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!