Nemsokára megyek Rómába év Velencébe. Mit érdemes ott megkóstolni?
Figyelt kérdés
Milyen nemzeti ételek vannak?2008. szept. 14. 15:07
1/3 tade válasza:
SZia! Hat Olaszorszagnak sokfele nemzeti etele van, azon belul is megyenkent van valami tipikus is. Szoval mivel en itt elek, tudok ajanlani "egy-ket" etelt. Spaghetti alla carbonara (speghetti szalonnaval, tojassal es egy kis parmezannal), lasagna -nem csak a husos-ragus a finom, hanem a spargaval, sonkaval es tejszinnel keszitett is, kostold meg a gnocchit, vagy a speghetti allo scoglio (spaghetti tenger gyumolcseivel, nagyon finom), cozze (azok a fekete kagylok, isteni finomak), fritto misto (rantott tenger gyumolcsei) canelloni ( olyan mint a lasagne teszta csak fel van csavarva mint a palacsinta, a belsejeben pedig spenot es turo van) tortellini -tortelloni (tortellini belsejeben hus van es huslevessel eszik, a tortellonit pedig vagy sutotokkel vagy csiperke gombaval (porcini-olaszul), sajtal, es egyeb toltelekkel toltik meg...mindegyiket ajanlani tudom, de szerintem a sutotokos es a csiperkes a legjobb.) Akkor ott van a polenta (kukoricadara) gombaraguval, kulonfele rizottok, vagy egyeb tesztak raguval, de tudom ajanlani a tigelle es a gnoccho frittot (az utobbi kicsit hasonlit a langos tesztajahoz. Meg persze ott van a pizza, de azt ugye barhol ehetsz. Ezek a foetelek. De mindekepp kostold meg a proscutto crudot (szaritott sonka) vagy a kulonfele szalamikat, sajtokat. En peldaul nagyon szeretem a Mostardat (ezt ugy kepzeld el, hogy mustarsszirupban vannak gyumolcsdarabkak) es ezt eszik kulonfele sajtokkal. KOstold meg a piadinat is (olyan mint a palacsinta, csak sokkal kemenyebb a tesztaja es sokkal vastagabb) ezt kerheted crudoval es sajtal es egyeb zoldseggel, vagy sima sonkaval es sajtal...a valasztek nagy.... Desszertek kozul ajanlani tudom a panna cottat (a fozott tejszin tetejen karamellel), tirmaisut, a kulonbozo fagylaltokat... Ha az italok erdekelnek, akkor probald ki mindenkepp a limoncellot (citromlikor), az "anima nera"-t (majdenm hasonlo mint a jagermaister de jobb), a "nocino"-t (diolikor) vagy aperitivkent tudom ajanlani crodinot martinivel vagy proseccoval (az utobbi egy pezsgofajta), vagy a campari sodat. Ha szereted a jegkasat akkor mindenkepp egyel egy granitat (daralt jeg, olyan mint a hokasa, csak sokka lnagyobb szemekre daraljak a jeget, amit szorppel izzesitenek es kanallal esznek) a szorpok kozul tudom ajanlani a "cedrata"-t,(citrus gyumolcsok) "amarena"-t (meggy), "tamarindo" (na erre meg nem jottem ra mi magyarul de nagyon jo...kicsit olyan kola ize van), mentat, vagy pedig "orzata"t (mandula). Azt hiszem roviden ennyi. Ezeket mindenhol megkapod, akar Velenceben vagy, akar Romaban.
2/3 anonim válasza:
Lazannya,pizza,kapucsínó:)
Nyami én is mennék puszka és jó bulizast!
3/3 anonim válasza:
Az olasz kaják jók, DE nem Olaszországban!!!!!
A szállás se vmi király, de "kibírható"!!!!
Az épületek viszont gyönyörűek!!!!!
Megéri elmenni !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!