Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Melyik konyha tartozik a...

Melyik konyha tartozik a legjobbak közé? Ha van elég idők-kedved; indokolnád? És az, hogy hány olyan étterem van szerte a világon, az lehet a mutatója, hogy mennyire jó egy nemzet szakácsművészete?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésben -a török konyhával összehasonlításban- valaki írta, hogy a török a legjöbbak közé tartozik, de sajnos a magyar nem.

Semmi baj a török ételekkel, de pl. a bárányhús ugyan különleges, de nem olyan finom és változatosan készíthető, mint pl. a sertés vagy a csirke.

Szerintem a magyar konyha a legváltozatosabbak közé tartozik, és az egyik legfinomabb. Van minden benne, ha hús, akkor marhától a halig minden, stb. Nem túl olajos, nem túl édes.

Maga a krumpli százféle módon elkészíthető.

#konyha #nemzetek konyhái
2015. dec. 1. 16:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

Az, hogy a magyar konyha mennyire változatos (vagy nem), szerintem csak a "szakácson" múlik.

Valóban az átlag háztartás tényleg kimerül azokban amit írtatok (nem lenézve senkit!), de ez csak rajtunk múlik.

Viszonylag "nagy konyhát viszünk" szinte minden nap főzünk, pedig csak ketten vagyunk kedvesemmel. De sokszor előfordul, hogy nem is emlékszünk rá mikor főztük ugyanazt utoljára.

Valóban többfajta alapanyag áll rendelkezésre mondjuk a francia vagy olasz konyhában (már csak a tenger és a másabb éghajlat miatt is), de ez nem jelenti azt, hogy nálunk csak a tészta, krumpli, sertéshús trió szerepel az étlapon.

Az meg, hogy egy étel mennyire zsíros, fűszeres megint csak az elkészítőn múlik.

A "legfinomabb" igencsak szubjektív kijelentés, lehet neked kedvenced a krumplifőzelék, de nem biztos, hogy én pont a te szád íze szerint készítem.

2015. dec. 2. 09:35
 12/16 anonim ***** válasza:
82%
A változatosságot szerintem az átlag étterem kínálatával jobban lehetne vizsgálni, mint azzal hogy néhány véletlenszerűen kiválasztott személy hogyan és mit főz. Franciák közt is lehet olyan aki max egy tojásrántottát tud megcsinálni.
2015. dec. 2. 10:31
 13/16 A kérdező kommentje:

Talán egy átlag étterem meg azért nem jó, mert ott meg nincs mondjuk krumplifőzelék.

Baj.

De, gondolkoztam rajta, mi van, ha esetleg egy jobb menza ételeit nézzük? Ahogy az ott kínált ételeket a szakácskönyv szerint, családi körben csinálnánk?

(Péntek halnap, kedd tészta, főzelékek különben, mindenhez a hozzáillő leves, valahogy így.)

És hozzáadjuk az ünnepi ételeket, amiket egy menzán hétköznap nem csinálnak. Hortobágyi húsos palacsinta, Eszterházy rostélyos, stb.

2015. dec. 2. 16:47
 14/16 anonim ***** válasza:
75%
Az étterembe a kifőzde is beletartozik, ott meg van krumplifőzelék :). Bár azt nem tudom hogy ez a műfaj létezik-e egyáltalán Nyugat-Európában.
2015. dec. 2. 16:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Én az olasz és a görög konyhát említeném. Az én ízlésemhez közel áll mert szeretem a sok salátát és mindent ami tésztás és paradicsomos. Mindkét konyha sok egészséges ételt tartalmaz olivaolajjal és sokféle sajttal. Számomra elég változatos és finom.

Ez persze egyéni vélemény, természetesen mindenkinek más az ízlése és a gondolkodásmódja, szóval ha nem értetek egyet velem, azt is megértem.

2015. dec. 5. 20:35
 16/16 kata579 válasza:
100%
Szerintem az indiai konyha is nagyon változatos!Egyik kedvencem!
2015. dec. 29. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!