Melyik konyha tartozik a legjobbak közé? Ha van elég idők-kedved; indokolnád? És az, hogy hány olyan étterem van szerte a világon, az lehet a mutatója, hogy mennyire jó egy nemzet szakácsművészete?
Egy másik kérdésben -a török konyhával összehasonlításban- valaki írta, hogy a török a legjöbbak közé tartozik, de sajnos a magyar nem.
Semmi baj a török ételekkel, de pl. a bárányhús ugyan különleges, de nem olyan finom és változatosan készíthető, mint pl. a sertés vagy a csirke.
Szerintem a magyar konyha a legváltozatosabbak közé tartozik, és az egyik legfinomabb. Van minden benne, ha hús, akkor marhától a halig minden, stb. Nem túl olajos, nem túl édes.
Maga a krumpli százféle módon elkészíthető.
A magyar konyha? VÁltozatos?? Amikor gyakorlatilag kétféle elkészítési módot ismer, ami pedig a zsiradék-hagyma-pirospaprika módszer vagy a tejfölös-lisztes rántás? Ne már.
A magyar szerintem az egyik legegyhangúbb, unalmasabb konyhák közé tartozik - pedig imádok sok hagyományos ételt. De az, hogy szeretem ezt a monoton ízvilágot még nem teszi változatossá!
Változatos szerintem pl. a francia - sokféle fűszer, alapanyag, elkészítési mód. Sok zöldség, gyümölcs felhasználása, az alkoholknak is megvan a helye a konyhaművészetben. Rengeteg szósz, öntet, tálalási mód.
Én szeretem a magyar konyhát, de at minden csak nem változatos.
Két dolog van: főzelék meg pörkölt.
De hát én nem a mi általunk hétköznap sütött-főzött ételekre gondoltam csak, hanem a soha nem készített lehetőségekre is.
Persze, lehet, hogy arról nem magyarokat kellene kérdezni, hanem olyanokat, akik nem belülről ismerik, hanem külsősként. A tárgyilagosság miatt; nem tudom.
Hát egy nemzet konyhája szerintem meg pont azok az ételek, amit az ott élő emberek a hétköznapokban leggyakrabban esznek.
Az pedig inkább egy lencsefőzelék meg egy paprikáskrumpli, mint egy vörösborban pácolt vadkanszűz.
Olyan helyen, ahol sokat vadásznak, ehetnek gyakran vadkant is. Idényben. Vagy foglyot, fácánt, ami éppen van.
Szerintem egy nemzet konyhájához nem csak a hétköznapi ételek, hanem az ünnepiek is hozzátartoznak.
És a különböző tájak eltérő, különleges tájjellegű ételei is. Ami a terület nagyságát nézve is sokféle, szerintem.
Micsoda műveletlenség a magyar konyhát egyhangúnak nevezni! Már bocs, de... egyszerűen nem ismeritek elég jól saját országunk konyháját. Az, hogy nektek csak kétféle étel jut róla az eszetekbe, az nem jelenti azt, hogy csak ennyi van.
A magyar konyha a viszonylag szűkös földrajzi keretek között és nem túl széles alapanyag-választékából mindent kihozott, amit lehetett.
Tessék többet kirándulni a Kárpát-medencében, művelődni, ismerkedni, mert ez a tudáshiány ez gáz! Egy külfölditől oké, hogy csak a gulyást ismeri, de egy magyartól nagyon nem.
Az okoskodás az megy, de valahogy Ti sem soroljátok a rendkívül változatos magyar ételeket.
Ja, hogy mert a műveletlenség az nagy hátrány ugye...
A francia konyha kb 10x változatosabb. Igaz hogy nagyobb is meg van saját tengerpartja sőt tengerentúli gyarmata (vagy volt gyarmata), de attól még változatosabb.
Az éttermek számával szerintem Kína nyerne, de kétlem hogy ettől egy átlag kínai étterem színvonala olyan hihetetlen magasságokba emelkedne.
Igen, a francia konyha változatosabb; így, ahogy írod, a tengeri mindenféléktől, meg a trópusiaktól. Azért a tízszeresen változatos talán túlzás.
(Érdekesség, hogy az ott kapható szép nagy csigák Zalából származnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!