Ti hallotatok mar a szolnoki halaszlerol?
Figyelt kérdés
En most hallota,m rola. Erdekes, hogy ok krumplival csinaljak, es ok sem paszirozzak! Nekem ez nagyon uj info. Ti hanyfele halaszlet ismertek meg?2015. szept. 26. 16:47
1/3 anonim válasza:
Szolnoki vagyok, tőzsgyökeres, de erről az undormányról még nem hallottam. Krumplival...!!!???
Én Szolnokon még csak paszírozottal találkoztam. Krumpli nélkül!! Tészta sincs benne. Most majdnem azt írtam, hogy a normális halászlé, de ugye mindenkinek az a normális, ahogy a saját tájegységén készítik.
Ha valaki krumplival készíti, elnézést a minősítésért, de el nem tudom benne képzelni. A tésztát még talán, de a krumplit nem.
2/3 anonim válasza:
Véleményem szerint két főkategória van: a tiszai (ide sorolható a körösvidéki is) és a dunai halászlé. A tiszait leggyakrabban szegedi néven is szokás emlegetni. Krumplis halászlé? Furcsa! Ha túl sózzák, - akkor egy néhány egész krunpli csökkenheti a sós ízt. Dunaföldvártól lefelé tésztás halászlét készítenek, de a tésztát nem a hallal együtt, hanem külön készítik el. Tálalás az egy külön szertartás: a húst pecsenyés tálra szedik, a lé megszűrve kerül az asztalra. Először mindenki tésztát és levet szed, majd borozgatás és beszélgetés közben a halszeletek elfogyasztása következik.
3/3 A kérdező kommentje:
Millen a korosvideki halaszle?
2015. szept. 27. 11:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!