Barátom albán családjának főznék. Milyen magyar menü elkészítését javasolnátok?
Valamilyen magyarosabb ételt szeretnék főzni, ami azért nem túlságosan bonyolult. Disznó húst nem esznek, amit a szalonna íze miatt én kicsit bánok.
Ti mit ajánlanátok?
Tárkonyos csirkeragu leves
Kapros zöldbableves
Töltött káposztát is lehet másfajta húsból is
Lecsót tuti csinálnék
Csirkepaprikás nokedlivel, uborkasalátával, vagy ha van még időd, egy kovászos uborka is ütős lehet
Marhapörkölt tarhonyával
Dödölle (vagy cinkének is hívják egyes vidékeken)
Desszertnek marha egyszerű egy mákos gubát összedobni, vagy egy picit nehezebb, de szerintem telitalálat lehet a palacsinta is finom lekvárral, vagy túróval, vagy kakaóval, stb.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A tárkonyos csirkeragu nagyon jó ötlet, azt én is imádom, nem is túl bonyolult..
A mák is tetszik, a barátom nem is ismerte, amíg egy fagyizóban meg nem kóstoltatták meg vele.
Köszi! :)
A palacsinta is tetszik, ahoz vihetném a nagymamámmal készített baracklekvárunkat. :D
Aztán nem ám beégek a nagy főzéseimmel.. ettől kicsit tartok.
Elnézést nem írók teljes menüt!
A lényeget tudod már disznó hús és zsírt mellőzni kell. Disznózsírtól jobban rosszul vannak mint egy magyar a fagyútól.
A birkapörkölt meg tuti nyerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!