Lehet Magyarorszagra mondani, hogy sajt nagyhatalom?
Hát sok jó minőségű tejtermékünk van, de én még sehol nem hallottam, hogy sajtban nemzetközileg elismert ország lennénk. Ettől még valószínű, hogy sok magyar sajt és sok kisebb sajtmanufaktúra terméke kerül külföldi és hazai piacra.
Én csak annyit tudok mondani, hogy az emberek nagy része szereti a sajtot, de nem túl változatosan fogyasztja azt (mondjuk a trappista mellé bejönnek még a füstölt sajtok (Karaván, pásztor sajt, parenyica), meg esetleg ementálik (pl. Pannónia).
Szerintem ahhoz hogy sajtnagyhatalom legyen valamelyik ország, széles "sajtkultúra", sok nemzetközileg elismert hazai fajta kell. Itthon azért nem dúskálunk a sajtfélékben, persze ha beindulnak a kisebb manufaktúrák, akkor hamar fordulni fog a kocka. (lásd pl. a sörgyártásaban is sokkal változatosabbak, merészebbek a kicsik)
"Felmérések szerint az EU-ban a magyarok és az írek fogyasztják a legkevesebb sajtot."
Persze lehet kezmuvesektol egy-ket jobban sikerult sajtot beszerezni valamelyik piacon, de kereskedelmi mennyisegben a boltok polcain nincs is jo magyar sajt. Nem ertunk a sajthoz, nincs jo tejet ado tehenunk es eppen ezert nem is sajtevo nep a magyar.
A csízió mióta sajt :D ?
Amúgy a legkevésbé sem vagyunk sajt nagyhatalom, a legnagyobb jóindulattal sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!