Ismertek elcsatolt teruletekrol elnevezett eteleket?
Mátyás király korában.
"S nyögte Mátyás bús hadát Bécsnek büszke vára."
Kölcsey Ferenc:Himnusz (részlet)
A bécsi szeletet az olaszok találták fel? Jaj, hát talán azelőtt meg Olaszország része volt Bécs? hát végül is Német-Római császárság, nem is tudom... majd megkeresem az olasz himnuszt, beteszem a google fordítóba, hátha megtalálom benne hogy nyögte e valamelyik kis nyomorult városállam királyának a hadát Bécsnek büszke vára vagy nem!
"Megint te" - ki az a megint te? Látod valahol a felhasználónevemet talán?
Amit magunkhoz csatoltunk, aztán visszafoglalták, az nem elcsatolás? Mi az a területszerzés ami nem elcsatolás? Hány évig kell ahhoz valahova tartoznia hogy annak lehessen nevezni?
De az eredeti kérdés megfogalmazásából kiindulva írhattam volna a világ bármely részéről olyan ételeket, amelyek valamely országtól elcsatolt területről vannak elnevezve.
"Ismertek elcsatolt teruletekrol elnevezett eteleket?"
pl:Dél-Tirolban ha van olyan étel, aztán Elzász-Lotaringia is volt elcsatolva, és hát persze Európából rengeteg példát lehetne hozni.
A helyes megfogalmazás tehát így hangzott volna:
Ismertek a történelmi Magyarország elcsatolt területein lévő területekről elnevezett ételeket?
vagy esetleg:
Ismertek a határon túli magyar területek tájegységeiről ,településeiről elnevezett ételeket?
de akár lehetett volna úgy is hogy:
Ismertek a Nagy-Magyarország csonka országon kívüli területeiről elnevezett ételeket?
Ismertek a régi Magyarország tájairól, településeiről elnevezett ételeket?
Ha megfigyeled, akkor az általam javasolt kérdések mindegyikében szerepelt az is hogy Magyarország. Ez azért jó, mert így mindenki tudja hogy nem Brazíliából vagy Indonéziából kell mondani, hanem Erdélyből vagy a Felvidékről.
További jó böngészést kívánok!
Ja, nem én voltam az!
ő mit írt? kíváncsi lennék rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!