Kínai ételekre milyen szószokat raknak?
Figyelt kérdés
Nemrég voltam egy kínai büfében, csirkehúst ettünk, volt mellette bambusz, gomba meg a "szokásos" zöldségek.
Viszont az egész valamilyen arany-barnás színű olajjal/öntettel volt belocsolva amitől nagyon jó íze volt.
Itthon szeretnék kínai pirított csirke alapból készíteni csirkemell filét - tudom ,hogy közelében sem lesz, de szívesen kipróbálnám milyen lehet rajta.
2015. ápr. 21. 18:28
1/7 anonim válasza:
Nem tudom,amit te ettel,konkretan milyen tipus volt,de mi otthon szoktunk kesziteni edes-savanyu martasokat,chilis-mezest,stb. Keress rajuk neten,csomo receptet talalsz majd. Altalaban mez-szojaszosz-borecet v vmi hasonlo kombo az alap. Legalabbis amilyeneket mi szoktunk.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi így képek alapján a szójaszósz lehet. Ilyen kicsit sűrűbb, ragadósabb valami lehetett rajta, nem a klasszikus értelemben vett szósz, de nagyon jó volt tőle a hús és a zöldségek is.
2015. ápr. 21. 19:31
4/7 anonim válasza:
Pluszban Azsiaban a szojaszosz mellett sokat hasznalnak szezamolajat-azert azt nem tudod mindig megvenni a sarki fuszeresnel :)
5/7 anonim válasza:
Ezek a szószók általában (amelyek sűrűbbek) keményítővel készülnek, ragacsos a méztől is lehet, de a szójaszósz is karamellizálódok hevítésre.
6/7 anonim válasza:
Alap ázsiai szóz: Szójaszósz, méz, szezámolja, chili.
Ezek összemelegítve. Én nagyon szeretem, bár én belekeverem az ételbe és nem rá/mellé teszem.
7/7 anonim válasza:
világos/sötét szója... -szósz
osztriga...
hoisin...
hal...
chili...
szechuan chili...
szechuan édes chili...
chili feketebab...
szilva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!