Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Uncle Ben's szószokat hogyan...

Uncle Ben's szószokat hogyan kell csirkemellel megcsinálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!


A csípős szecsuáni/thai kókuszos mártásokat szoktam használni mikor mihez van kedvem.

Így csináltam eddig:


A csirkemellfilét felvágom kockákra, serpenyőben addig sütöm amíg ki nem fehéredik is a lehető legtöbb levet nem ereszti. Ekkor a levét leöntöm, besózom, rakok rá fűszerpaprikát (nem sokat csak annyit, hogy a színét megfogja) és olajon kb. 5-10 percig pirítom. Utána ráöntöm a szószt és amint felfő elzárom alatta.


Azt tapasztaltam viszont, hogy a hús nem olyan puha, illetve nem is veszi át a szósz ízét - ha tovább főzöm a szósz nagyon hamar elpárolog...

Arra gondoltam, hogy kicsit tovább "főzném" a csirkemellet mintha pörköltöt készítenék hátha úgy jbob íze lenne.


Kezdő vagyok még így bocs ha valami nagyon hülyeséget írtam :D


2015. ápr. 19. 10:38
 1/4 mtke ***** válasza:
Nem szoktam semmi fűszert tenni hozzá picit föld tovább és kb fél dl vízzel öblítsd ki az üveget azt öntsd rá el az elég a parolgashoz
2015. ápr. 19. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Azért nem olyan puha a hús, mert túlsütöd és teljesen kiszárad. A csirkemellnek csak pár perc kell, ahogy egyébként az üveg oldalára rá is van írva.


Olajon lepirítasz hagymát, fokhagymát, aztán megy bele a csirkemell. Magas hőfokon pirítod. Ha minden oldala kifehéredett, és levet eresztett, akkor hozzáöntöd a szószt, és még együtt főzöd 10-15 percig. A csirkemell akkor van kész, ha kiveszel egy darabot, kettétöröd, és a közepe kifehéredett. Ekkor még jó szaftos, nem száraz. Ha tovább sütöd, és leöntögeted alóla a vizet, akkor szárad ki.

2015. ápr. 19. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi valószínű ez volt a gond, bár a levét nem nagyon szeretem rajta hagyni inkább az üveges öblítős megoldással pótolom.
2015. ápr. 19. 12:07
 4/4 anonim ***** válasza:
51%
Épp az a lényeg a csirkemell sütésénél, hogy ne eresszen levet. Azért kell hirtelen nagy lángon pirítani, hogy a nedvesség benne maradjon. Amelyik csirkemell levet ereszt, csak hosszas főzés/párolás után lesz omlós.
2015. ápr. 19. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!