Uncle Ben's szószokat hogyan kell csirkemellel megcsinálni?
Sziasztok!
A csípős szecsuáni/thai kókuszos mártásokat szoktam használni mikor mihez van kedvem.
Így csináltam eddig:
A csirkemellfilét felvágom kockákra, serpenyőben addig sütöm amíg ki nem fehéredik is a lehető legtöbb levet nem ereszti. Ekkor a levét leöntöm, besózom, rakok rá fűszerpaprikát (nem sokat csak annyit, hogy a színét megfogja) és olajon kb. 5-10 percig pirítom. Utána ráöntöm a szószt és amint felfő elzárom alatta.
Azt tapasztaltam viszont, hogy a hús nem olyan puha, illetve nem is veszi át a szósz ízét - ha tovább főzöm a szósz nagyon hamar elpárolog...
Arra gondoltam, hogy kicsit tovább "főzném" a csirkemellet mintha pörköltöt készítenék hátha úgy jbob íze lenne.
Kezdő vagyok még így bocs ha valami nagyon hülyeséget írtam :D
Azért nem olyan puha a hús, mert túlsütöd és teljesen kiszárad. A csirkemellnek csak pár perc kell, ahogy egyébként az üveg oldalára rá is van írva.
Olajon lepirítasz hagymát, fokhagymát, aztán megy bele a csirkemell. Magas hőfokon pirítod. Ha minden oldala kifehéredett, és levet eresztett, akkor hozzáöntöd a szószt, és még együtt főzöd 10-15 percig. A csirkemell akkor van kész, ha kiveszel egy darabot, kettétöröd, és a közepe kifehéredett. Ekkor még jó szaftos, nem száraz. Ha tovább sütöd, és leöntögeted alóla a vizet, akkor szárad ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!