Hogyan reformálnád meg a magyar konyhát?
Az Isten szerelmére: minek kellene megreformálni?!
Lassan itthon bárhova megyek, minden étterem valamilyen "trendi" baromsággal akar traktálni. Ugyanakkor egy jó szalontüdőt az egész országban nem tudnak csinálni ezek a "nagyszerű" séfek!
Ha olaszban vagyok akkor olasz kaját akarok enni, ha Marokkóban akkor azt, ha Indiában akkor meg csípős-fűszerest - és ha itthon vagyok, akkor nem óhajtok mindenféle kísérleti kotyvalékért fizetni!
Amit az utóbbi időben Magyarországon megreformáltak, az szinte mind el lett cseszve!
Kérdező: egyetlen okot, indokot nevezz meg, hogy mi a francnak kéne ezt is tönkre tenni?!
Hát vannak néha ilyen remek ötletek, hogy zsír helyett olaj (nem jobb), vaj helyett margarin (rosszabb), tejföl helyett tejszín (ezt értelmezni se tudom, mert a tejszín zsírosabb és a kiinduló probléma általában a túl magas zsírtartalom).
Nem tudom hogy a kérdés otthonra vagy a kajáldákra/éttermekre vonatkozik-e, utóbbi helyeken van ahol kicsit túlzásba viszik az ételízesítő használatát (meg a rántás mennyiségét a főzelékben), meg úgy alapvetően lehetne jobb minőségű alapanyagokkal dolgozni. De mást nem.
A húst teljesen el kellene tüntetni a magyar étrendből. Helyette fehérjeforrásnak hüvelyes zöldségeket kéne bevonni, és tejtermékeket. Nyilvános helyeken se lehet hús helyett más fehérjét kapni jelenleg, viszont szénhidrátot azt rengeteget. Ezt is gyökeresen átalakítanám. Húst nem lehetne kapni, se ennyi szénhidrátot, viszont fehérjedús élelmiszereket igen.
Ezen kívül sokkal több zöldséget és gyümölcsöt kéne bele tenni a magyar étrendbe, és kevesebb szénhidrát dús ételt.
Ilyen módon bizony a rengeteg száraztészta és kelt tészta alapú ételnek mennie kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!