Hagyan főzzek igazán jó teát szálas fekete teából?
Figyelt kérdés
Ezzel kapcsolatban minden hasznos információt szívesen fogadok.
Pl:forrázzuk vagy forraljuk mert eltérő oldalakon mást-mást olvastam.
Köszönöm!
2014. dec. 9. 21:22
1/4 anonim válasza:
A fekete teát forrázni kell, nem szabad forralni. Miután leforráztad, pár percre le kell takarni, akkor aromásabb lesz.
2/4 TappancsMancs válasza:
Első hogy nem kell főzni mondjuk úgy mint a levest szokták. Ezt részben azért mert nem is kell neki 100 C os víz ami maxon zubogva forr. Ha 100 C a víz akkor kioldódnak olyasmik is belőle amik nagyon fanyar keserű és csersavas dolgok, részben rossz íze lesz tőle részben elnyomja a tea jellegzetes ízét. Én már csak a víz forrás hangja alapján veszem le a vizet. Eleinte néztem mennyi a fullos forrás és ahhoz képest mennyi amikor csak gyöngyözik a víz. A kezdő forrásnál legyen több, határozottan folyamatosan gyöngyözzön de kicsi buborékokkal. Áztatás se legyen túl sok elég a 3-4 perc, ha sokáig ázik megint kioldódnak olyanok amik már csak rontják a teát. Ezek azért vannak mert a teából úgy oldódnak ki a dolgok hogy más hőfokon más is ki tud és időben is van sorrend. Teagurmanoknak vannak teánként jól bevált hőfokok és idők és van hogy előgőzölik a teát, de a fenti alapokkal egy idő után (nem kell sok) finom teákat tudsz majd csinálni.
3/4 TappancsMancs válasza:
Ja igen és fedd le ha kész egyből szűrd is le.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2015. febr. 11. 21:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!