Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Melyik a jobb halaszle a...

Melyik a jobb halaszle a bajai vagy a szegedi?

Figyelt kérdés
Hallotam mar szolnokirol, meg balatonirol is, de ki ismerheti ezeket szeleskorben.

2014. nov. 3. 19:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Mivel én tészta nélkülit szoktam meg és ettem ezért a szegedi amiben nincs tészta!
2014. nov. 3. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
bajai!!!! :)
2014. nov. 3. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim válasza:
90%
a bajai.
2014. nov. 3. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a bajai.
2014. nov. 3. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a jó halászlé, amelyikben benne van az a plusz, amitől igazán jó lehet egy halászlé:-)

Ez lehet tésztával, vagy alaplével készült, amire viszont szerintem szóban nem lehet válaszolni, hogy mi az a "plusz", amitől igazán jó lesz az a halászlé.

Érezni kell az arányokat, az időt, miből mennyit és mikor kell bele tenni...

2014. nov. 3. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám szegedi, anyósom bajai halászlét főz, ő a tésztát is maga gyúrja hozzá. Szerintem mindkettő zseniális, de számomra nem összehasonlítható a két étel, mindkettőt szeretem.
2014. nov. 4. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nincs, hogy melyik a jobb. Úgy is mindenki arra esküszik, amit megszokott, szeret. Így a másikat elutasítja esetleg.

spec én mindkettőt szeretem, de halászlét bárhol lehet főzni mindkét módon, csak megfelelő alapanyag és érzék kell hozzá.

Sajnos nem mindenki tud jó halászlét főzni,bár döngetik a mellüket, hogy az övék aztán verhetetlen.

Voltam már vendég bográcsos halászlépartyn, és , amit ott láttam kiábrándító volt.(részeg pasik összeabázoltak mindent, hosszabítós turmixgéppel törték-zúzták a bográcsból kimert alapanyagot... stb )

A feltálalt "remekmű" pedig szürke, pocsolyaszínű és ízű valami volt.

Szerencsére az első pár kanál után a nagy tömegben, sikerült angolosan lelépni.

Szerintem a jó halászlé nem azon múlik, hogy szegedi, vagy bajai módon készült-e....

2014. nov. 4. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
84%

Hú, ez a kérdés mifelénk mindig nagy vitát ver! :) De neked is csak azt tudom mondani, amit másnak is: nekem a bajai. Tésztával, sok-sok tésztával.

Nem csoda: Baja közelében születtem, mindig így főztük otthon. Ma már máshol élek, errefelé tészta nélkül eszik a legtöbben a halászlét, de nekem úgy nem ízlik igazán.

Ja: és szerintem tilos passzírozni az alaplében a cuccot :D

2014. nov. 5. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:
100%
Szerintem a papómé!❤
2017. aug. 7. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 Waff ***** válasza:
41%

Szegedi :)

A bajai egy sós, paprikás lötyiben főzött nagy haldarabok...nekem nem valami guszta...

2017. dec. 23. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!