Melyik a jobb halaszle a bajai vagy a szegedi?
Az a jó halászlé, amelyikben benne van az a plusz, amitől igazán jó lehet egy halászlé:-)
Ez lehet tésztával, vagy alaplével készült, amire viszont szerintem szóban nem lehet válaszolni, hogy mi az a "plusz", amitől igazán jó lesz az a halászlé.
Érezni kell az arányokat, az időt, miből mennyit és mikor kell bele tenni...
Ilyen nincs, hogy melyik a jobb. Úgy is mindenki arra esküszik, amit megszokott, szeret. Így a másikat elutasítja esetleg.
spec én mindkettőt szeretem, de halászlét bárhol lehet főzni mindkét módon, csak megfelelő alapanyag és érzék kell hozzá.
Sajnos nem mindenki tud jó halászlét főzni,bár döngetik a mellüket, hogy az övék aztán verhetetlen.
Voltam már vendég bográcsos halászlépartyn, és , amit ott láttam kiábrándító volt.(részeg pasik összeabázoltak mindent, hosszabítós turmixgéppel törték-zúzták a bográcsból kimert alapanyagot... stb )
A feltálalt "remekmű" pedig szürke, pocsolyaszínű és ízű valami volt.
Szerencsére az első pár kanál után a nagy tömegben, sikerült angolosan lelépni.
Szerintem a jó halászlé nem azon múlik, hogy szegedi, vagy bajai módon készült-e....
Hú, ez a kérdés mifelénk mindig nagy vitát ver! :) De neked is csak azt tudom mondani, amit másnak is: nekem a bajai. Tésztával, sok-sok tésztával.
Nem csoda: Baja közelében születtem, mindig így főztük otthon. Ma már máshol élek, errefelé tészta nélkül eszik a legtöbben a halászlét, de nekem úgy nem ízlik igazán.
Ja: és szerintem tilos passzírozni az alaplében a cuccot :D
Szegedi :)
A bajai egy sós, paprikás lötyiben főzött nagy haldarabok...nekem nem valami guszta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!