Ázsiában (Japán, Kína, Korea, stb. ) miért nem elterjedtek a gabonatermékek?
Úgy értem: hogy hogy a rizst használják mindenhez, amihez mi a kenyeret, vagy más gabonaterméket?
Mert ott is van olyan éghajlat, ami alkalmas a búza termesztéséhez. Ehhez képest pl Japánban a kenyér kimerül a szeletelt, előre csomagolt Toast kenyérben, és azt is csak nagyon ritkán eszik. Gondolom Kína és Korea is ilyen.
Hogy hogy a rizs a legelterjedtebb? Nem szeretik a kenyeret, vagy a kenyérfélét?
Mert ennyi erővel Európában is a rizs terjedhetett volna el, vagy nem? :D Elvileg egészségesebb is.
Szerintem az az oka, hogy a rizs ott őshonos, a búza meg nem.
A magyar Wikipédia oldalán nem találtam erről infót, de az angolon szerintem erről írnak:
(bár nekem nem olyan jó az angol nyelvtudásom...)
Itt azt írják, hogy Törökországból terjedt el. Egyiptomot is megemlítik. Aztán ugye volt egy Római Birodalom, szerintem annak köszönhető, hogy elterjedt egész Európában.
Érdekesség: Kína és India termeli a legtöbb búzát az angol Wikipedia szerint.
kína elég hatalmas ország, rengeteg régióval, amik a konyhai, étkezési szokásaikban is jelentősen eltérnek egymástól. (na meg persze az éghajlat, időjárás is eltérő.)
észak-kínában pl. igenis népszerűek a búzából készült tészták, míg délen rizstésztát fogyasztanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!