Mi a salsa?

Figyelt kérdés
Valami mexikói kaja állítólag.
2010. jan. 11. 18:44
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
igen,igen a salsa pont olyan mint itt a nachos xcsak fuszeresebb es meg a salsa az egyben egy tanc is ugyan ugy mexikoi tanc vagy spanyol tanc nem vagyok benne bizots hogy melyik es ha sokat segitettem orulnek ha felpontoznad a valaszt :P
2010. jan. 11. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
Mártás vagy szósz féle, ebbe szokták belemártani a tortilla chipset. Rengeteg ízben készítik, alapja általában a nagyon kicsire vágott zöldség=tomatillo (mexikói földicseresznye,paradicsom, oregáno...), ezt sóval, borssal és más fűszerekkel ízesítik. Kedvelt alkotó eleme a lime (ez picit pikánsá teszi a szószt.:)
2010. jan. 11. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
57%
2. vagyok: Latin,Karib-szigeteki tánc, Kuba az egyik hely ahol előfordul.
2010. jan. 11. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
a tortilla csipszet a guacamole-ba mártogatják
2010. jan. 18. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Offthewall ***** válasza:

Istenem.. A tortilla chipset nem(csak) guacamoléba mártogatják, hanem salsába, olvasztott cheddar sajtszószba, tejfölbe. Hogy csak a legismertebbeket mondjam! A legelterjedtebb salsa a paradicsom alapú. Ez így készül kb.

Nagyon jó minőségű napérlelte paradicsomot, mennyiséget ugye nem írnék mert nem tudom hány főre kell ha csinálsz házilag, fogod és 1 percre meleg vízben teszed, utána lehúzod a héját, felvágod apró kockákra, eltávolítod a magos-leves részét. Hagymát úgyszintén apró max. 1-2 centis kockákra/csíkokra vágsz, hasonlóan a paradicsomhoz. némi zúzott fokhagymával a hagymát enyhén megpirítod, hozzákevered a paradicsomkockákhoz, adsz hozzá koriandert, és petrezselymet, jő bőségesen, mag nélküli chilipaprikát 1-2 kisebb darabot apróra kockázva, vagy jalapenot vagy ami van, ízlés szerinti mennyiségben. persze ha csak petrezselyem van az is jó, nagyon hasonlóak. Ízlés szerint sózod, borsozod, és kb. 1 fél lime levével szoktam ízesiteni.. Ezt akár egyből fogyaszthatod, nagyon jó grillcsirkéhez, tacohoz, quasadillahoz stb. tortillás mexikói ételekhez, de a tortilla chipshez(nachoS) is remek, ez a legelterjedtebb, ennek silány lmg-cukor-só-gagyiparadicsom(legalábbb az íze elmegy :D) alapú változatát adják a mozikban a chipshez.

Aztán ezt lehet variálni némi avokádóval, ha azt használod paradicsom helyett alapnak, akkor tulajdonképp 1 darabos guacamolét kapsz.

Ill. ha pürésebb állagúra szeretnéd ugye adja magát, pár másodpercre pakold be őket turmixgépbe vagy akárhova.. Meg lehet ezt úgy variálni hogy az összes általam leírt hozzávalót enyhén lepirítod 1-ben serpenyőben, és kb. kész is. Tehát a 3 változat: Egybe darabokkal, ez amit utoljára írtam, kissé darabos, ez a legelterjedtebb házi verzió, és a krémes, ami hasonlít jobban a mozisra/boltira, a turmixolt. Remélem segítettem :) A slusszpoén: 14/F

2010. júl. 30. 02:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!