Miért lógatják a britek a húst?
Nem lesz büdös!!Sokkal jobban összeérik a hús főleg a marhahúnak tesz jót.
Elkezdik az enzimek lebontani a fehérjét. Sokkal puhább lesz.(ami egyébként a romlási folyamat egy része)
Viszont a hideg, meg a száraz levegő miatt nem romlik meg. (meg a vákuum miatt, mert mostanában vákuumozzák is, pláne amerikában, mert ott is ismert ez az eljárás, nem véletlenül, az angoloktól vették át)
De mi is ismerjük ezt, csak hát a drága hatóságaink nem igazán engedik, mert ha nem tudnának kötekedni, akkor nem lenne munkájuk.
De pl vadaknál nálunk is alkalmazzák, pl vadszárnyasoknál.
A hagyományos eljárás pl az, hogy a fácánt (kibelezve) farkánál fogva felakasztják, és amikor magától leesik, akkor jó.
De a nyereg alatt puhításig is visszamehetnénk, az is erről szólt, nem pont úgy, ahogy sokan hiszik, de a lényege ez volt.
Hogy az enzimek elkezdjék megdolgozni a hús szöveteit.
Mondjuk a sertés lehet, hogy túl vizes ahhoz, hogy így kibírja, de marhával (comb, hátszín) lehet próbálkozni.
A sertésre szerintem rá kell segíteni egy kis sózással, hogy csökkenjen a víztartalma.
Így készül nálunk a paraszt sonka, (csak azt meg is füstölik) vagy Spanyolországban a szárított (serrano, stb) sonka.
Az egyáltalán nincs füstölve. Csak lógatva, és szárítva. Egyben!
Ráadásul régebben még hűtőbe se tették be! Magas hegyoldalakon szárították, ahol megfelelő volt a hőmérséklet, és a páratartalom.
Egyébként ugyanezt szintén csinálták a magyarok is, füstölve is füstöletlenül is, csak szinte teljesen kihalt ez a módszer.
1 ember csinálja az egész országban, valami biogazdaságban, és a termékek 99%-át külföldön adja el. Ennyire kihalt a kultúránkból, ennyire értékeljük a saját nemzeti kincseinket...
Pl a spanyolok se tudnák csinálni a világhírű szárított sonkáikat, ha nem telepítik vissza Magyarországról a mangalicákat, mert náluk kihaltak az eredetileg használt sertések, és a mangalica a legtökéletesebb, amit ilyen célra használni lehet.
Mi meg azt se tudjuk, hogy nálunk is létezik ilyen...
(Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!